Afbeelding

Een warme plek

Algemeen Politici aan het woord

Pas iets meer dan een 2 jaar geleden ben ik een Borftenaar geworden, voor zover dat kan natuurlijk. Een flinke cultuurshock verwachtte ik, na bijna 30 jaar Rotterdam en een kleine 10 jaar Alphen aan den Rijn.

Maar dat viel alles mee. Mede dankzij de fijne buren van alle achtergronden in het kleine nieuwbouwwijkje aan het spoor werd het een warm welkom in het dorp. Via verschillende app-groepen hebben we samen dingen kunnen regelen, zoals picknicktafels bij de sloot en de schuttingen tussen de kale tuinen. Met alle voorzieningen op loopafstand, een mooi zwembad en de Reeuwijkse Plassen om de hoek is het heerlijk wonen in Bodegraven-Reeuwijk.

Om verder kennis te maken en mee te doen in de gemeente, ben ik in 2020 ook lid geworden van D66, de partij waar ik al jaren bij betrokken ben. Ook hier voelde het gelijk alsof ik er al tijden bij zat. Samen deden we twee mooie campagnes, voor de Tweede Kamer- en de gemeenteraadsverkiezingen. Nu mag ik namens onze afdeling actief zijn in ons overkoepelende D66 Groene Hart-bestuur. Hier vormen we een gemeente-overschrijdend team met als voornaamste doel om samenwerking tussen de verschillende D66-fracties in de gemeentes te bevorderen. Want juist omdat iedere gemeente uniek is, kunnen we veel van elkaar leren om gezamenlijke uitdagingen beter aan te kunnen. 

Nu is het alweer bijna kerst. Dat vieren we ook samen. Laten we daarom de komende feestdagen een beetje extra op elkaar letten en waar het kan elkaar helpen. Want waar je ook vandaan komt, wat je ook gelooft, uiteindelijk hebben we alleen een warme plek als we het samen kunnen doen.

Advertentie

Categorieën