Jongen van glas. Beeld: Evertshuis
Jongen van glas. Beeld: Evertshuis

Nationaal Theaterweekend

Algemeen Agenda Cultuur

BODEGRAVEN-REEUWIJK- Voor slechts 10 euro naar het theater! Deze voorstellingen maken deel uit van het Nationaal Theaterweekend 2023. Ook het Everthuis doet mee met drie verschillende voorstellingen.

1. Ode

De voorstelling ‘R11 versus the a.i. robottour’ (Willem Breuker Collectief) is een ode aan de componisten van filmmuziek voor sciencefictionfilms van vroeger tot nu. Aan de hand van Bob Zimmermans arrangementen van bekende sciencefictionfilmmuziek aangevuld met speciaal gecomponeerde soundtracks vertaalt R11 technologische ontwikkelingen in beeld en geluid tot een wervelend muziekspektakel. VJ Martijn Grootendorst zorgt voor onverwacht en onbekend filmmateriaal. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 27 januari. 

2. Absurd

Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Hij vraagt zichzelf in zijn derde programma ‘Absurd’ af of hij de normale man is in een gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken. Nabil was twee seizoenen te zien in de improvisatieshow ‘Alpacas’ en was een van de panelleden van het programma ‘Baas Raymann’. Daarnaast speelde hij als acteur in verschillende series zoals ‘ONM’, ‘De Co-assistent’ en ‘Deadline’. Deze voorstelling is zaterdag 28 januari te zien.

3. Jongen van glas

Siem is niet van glas. Dat weet hij zeker, want hij knapt niet als hij in zijn arm knijpt. Als hij stampt op de grond, blijven zijn voeten heel. Toch moet hij van zijn moeder altijd binnen blijven. Binnen achter het glas. Wat als hij buiten kou vat? Of struikelt over de stoeprand? Dan kan zijn moeder al zijn stukjes opvegen. Binnen bij mama kan er gelukkig niets gebeuren.

Jongen van glas is een prachtige familievoorstelling over vrij zijn en veilig blijven. Over je dromen volgen en voorzichtig zijn. Over uit liefde, liefdeloze dingen doen. Wat is de grens tussen verstandig, voorzichtig en onnodig bang zijn? Deze voorstelling speelt op zondag 29 januari.

Voor meer informatie over de voorstellingen of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl.

Nabil met voorstelling Absurd. Beeld: Evertshuis
De deelnemers aan het Willem Breuker Collectief. Beeld: Willem Breuker Collectief

Advertentie

Categorieën