Beeld: Stefanie Peters
Beeld: Stefanie Peters

Met zijn allen er een sterk verhaal van maken

Algemeen

Met zijn allen er een sterk verhaal van maken

REEUWIJK- BRUG - Donderdag 26 januari vond de nieuwjaarsborrel van Afterwork Businessclub (BC) plaats bij ‘t Wijnhuis. Afterwork BC is de nieuwe naam van de Reeuwijkse Ondernemers Vereniging (ROV). Het werd een plezierige combinatie van oude garde en nieuw bestuur, wat met een wijntje en een biertje in de hand een toast uitbracht na de welkomstspeech van voorzitter Marieke Kreuzen.

door Stefanie Peters

Jammer als er niets meer is

Bijna had men hier niet gestaan. De ROV, opgericht in 2006, was al een aantal jaren niet meer die actieve ondernemersclub van voorheen. Onder andere door Corona ging het ‘actieve’ er een beetje af. Het oude bestuur deed enige tijd geleden nog een laatste oproep aan alle leden en oud-leden: ‘wie neemt het stokje van ons over?’ Ook ROV-lid Marieke Kreuzen kreeg deze vraag voorgelegd. Als onderneemster met een groot netwerk kon zij het niet verkroppen als de ROV zou stoppen. Marieke: “Dan is al dat werk al die jaren voor niets geweest. Een goed netwerk is heel belangrijk voor ondernemers. Zonder netwerk ben je nergens.” Met haar verhuizing naar Reeuwijk (ze woont er sinds drie weken) in het vooruitzicht, werd één plus één drie. Marieke zette haar schouders eronder, nam de voorzittersrol op zich en ging voortvarend op zoek naar medebestuursleden. Die zijn inmiddels gevonden. Het bestuur van Afterwork BC bestaat naast Marieke uit Kimberley Dregmans, Jan de Jong, Yoeri Hogendoorn en Ruud Heisterborg. Samen hebben zij een jaaragenda met evenementen opgesteld. Die wordt binnenkort gedeeld op de nieuwe website. Maar Marieke is wel realistisch: “We kijken over een tijdje of er progressie in zit. Want je moet niet iedere keer voor maar tien man willen praten.”

De ROV was voorheen vooral een Reeuwijkse vereniging. Met de nieuwe naam hoopt de businessclub ook de ondernemers uit de regio, met name uit de kernen Waarder, Driebruggen en Nieuwerbrug aan te spreken. Maar eigenlijk is iedereen van harte welkom om lid te worden. “Netwerken is heel belangrijk. Kennis samen delen en vragen waar je terecht kan voor een probleem, wij proberen je te helpen. Voor zaken richting Overheid, Provincie en Gemeente worden wij natuurlijk goed vertegenwoordigd door het OPBR (Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk)  Wij hopen veel ondernemers enthousiast te maken door interessante bijeenkomsten te organiseren en dat zij ook weer andere ondernemers meetrekken naar de Businessclub. Want Reeuwijk heeft een interessante positie in de regio. Het ligt centraal en tegen Gouda aan. We willen een actieve club worden, waar mensen over gaan praten en rekening mee gaan houden.” En ook samenwerken met bijvoorbeeld bedrijfsevents zoals Gouwe Zaken of andere businessclubs wil zij nieuw leven inblazen. “Voorheen was Reeuwijk vaak de enige ondernemersclub die niet meedeed bij gezamenlijke events. Dat is jammer en daar willen we verandering in brengen. Maar alles op zijn tijd. Het nieuwe bestuur heeft niet de behoefte om alles te gaan veranderen. De nadruk ligt nog steeds op het organiseren van gezellige activiteiten, met inhoud. We gaan kijken of we bijvoorbeeld de ROV College Tour weer op de agenda kunnen zetten, of dat we een spreker kunnen uitnodigen om te komen praten over een actueel thema. Maar ook om een keer echt iets heel anders te bekijken met zijn allen, zoals een kijkje in de keuken van een andere ondernemer, bijvoorbeeld in een geheel andere regio.” Genoeg plannen dus, maar eerst ‘rustig aan doen met organiseren’. Mensen moeten vooral het gevoel krijgen dat het gewoon weer heel leuk is om lid te zijn van de Afterwork Businessclub. Dat ze iets missen als ze gèèn lid zijn.

Alle ondernemers persoonlijk langs

En dat het leuk is om lid te zijn en te blijven: daarvan wil Marieke de bestaande leden en de oud-leden ook persoonlijk overtuigen. Zo gaat ze alle ondernemers langs om mee kennis te maken. Vanuit haar bedrijf Ruimbaan (het bedrijf is in 2021 verkocht aan het Belgische Trixxo) heeft zij een groot netwerk opgebouwd in Gouda, maar ook in de regio. Veel ondernemers in Reeuwijk, Nieuwerbrug, Waarder en Driebruggen zijn haar dan ook niet onbekend. Dus echt kennismaken hoeft niet meer. Maar ook oud-leden kunnen een bezoekje verwachten. Wat is de reden dat ze ooit het lidmaatschap hebben opgezegd? En de nieuwe energie die in Afterwork BC wordt gestoken, overtuigt hen hopelijk ook om weer lid te worden en deel te nemen aan de activiteiten die het komende jaar worden georganiseerd. 

Online 

Door het nieuwe bestuur wordt hard gewerkt om alles opnieuw op poten te zetten. De nieuwjaarsborrel is een eerste aanzet daartoe. Maar ook online staat een en ander te gebeuren. Er komt een nieuwe website. Die wordt deze week gelanceerd. En ook op de sociale mediakanalen is Afterwork BC binnenkort te vinden. Benieuwd? Kijk dan ook volgende week op www.afterwork-bc.nl

Afbeelding
Beeld: Stefanie Peters
Beeld: Stefanie Peters

Advertentie

Categorieën