Huisarts Van Dobben krijgt opvolger.
Huisarts Van Dobben krijgt opvolger. Foto: Henri Stolwijk

Nieuwe huisarts in Bodegraven

Algemeen

BODEGRAVEN - Binnen afzienbare tijd vestigt huisarts Jolien Zaal uit Alphen zich in Bodegraven. In overleg met de gemeente wordt gezocht naar een geschikte locatie voor de praktijk. Het is daarom nog lastig te zeggen per wanneer zij aan de slag gaat.

door Henri Stolwijk

Dokter Zaal vult het gat op dat is ontstaan door het vertrek van huisarts Jan van Dobben. Hij beëindigde eind juni zijn praktijk zonder zorg te dragen voor opvolging. Omdat de bestaande praktijken al vol zitten en wachtlijsten hanteren heeft een aantal oud-patiënten op dit moment geen vaste huisarts. Wel zijn noodverbanden gelegd om in geval van nood de juiste zorg te kunnen garanderen. De praktijk van Van Dobben telde ruim 1.400 patiënten. 

Jolien Zaal is in 2015 afgestudeerd in Leiden. Daarna heeft zij gewerkt in academische ziekenhuizen in Amsterdam en Leiden, sinds 2019 werkt zij als plaatsvervangend huisarts. Mevrouw Zaal omschrijft zich als “een moderne dokter met een algemene levensbeschouwing.” Waar Van Dobben vooral solistisch opereerde wil de nieuwe huisarts juist intensief samenwerken met de andere huisartspraktijken in Bodegraven.

Advertentie

Categorieën