Burgemeester Michiel Grauss opende vakantiespelen Nieuwerbrug.
Burgemeester Michiel Grauss opende vakantiespelen Nieuwerbrug. Foto: Wim de Boevère

Kinderen weer volop aan het bouwen

Algemeen

BODEGRAVEN- NIEUWERBRUG - De Vakantie- spelen Bodegraven en Nieuwerbrug zijn afgelopen maandag weer van start gegaan en dat geldt ook voor de traditionele huttenbouw in Waarder! 

In Bodegraven is het thema dit jaar ‘sprookjes bestaan’. Er verrijst al een echt piratenschip. Voor deelnemers Aron en Menora is het een bijzonder jaar, want ze doen voor het eerst mee. In de zomer zijn ze bij familie in Bodegraven, waar ze ook vandaan komen, maar de rest van het jaar wonen ze in Spanje. Vorig jaar zomervakantie ging Aron mee om een vriendin op te halen die mee deed de Vakantiespelen. Sindsdien was er maar één ding dat hij ook wilde en dat was meedoen aan de Vakantiespelen! Dat is nu gelukt. Samen met zijn zusje Menora bouwt hij dit jaar mee aan de hut van de groep van Kapitein Haak en ze vinden het een hele belevenis. 

Ook in Nieuwerbrug is het gehamer weer volop te horen. Maandagochtend heeft burgemeester Michiel Grauss officieel de Nieuwerbrugse Speelweekcamping ‘De Wilde Wiericke’ geopend. Dit jaar gaan de kinderen op vakantie in hun eigen dorp op hun eigen camping. Naast het bouwen wacht de kinderen een hele leuke week vol met activiteiten, zoals de optocht door het dorp.

In Driebruggen start vrijdag 18 augustus de huttenbouw met het thema ‘Winkelcentrum Driebruggen’.

Blije gezichten tijdens de Vakantiespelen Bodegraven.
In optocht door het dorp bij de vakantiespelen Nieuwerbrug.

Advertentie

Categorieën