Logo kobr.nl
Van links naar rechts: Dirk-Jan Knol, Ron de Haas (Mozaïek Wonen) en Karel van Berk (Ouden Huis)
Van links naar rechts: Dirk-Jan Knol, Ron de Haas (Mozaïek Wonen) en Karel van Berk (Ouden Huis) (Foto: Edith Op de Woerd)

Eerste Ouden Huis komt in Bodegraven

  Human Interest

Bodegraven - Afgelopen dinsdag zette wethouder Dirk-Jan Knol zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met Mozaïek Wonen en Het Ouden Huis. De toekomstige vestiging in Bodegraven, gelegen naast Nieuw Rijngaarde aan de Vrije Nesse, wordt het eerste Ouden Huis van Nederland.

"Nieuwe woonvorm voor senioren"

In Het Ouden Huis kunnen ouderen betaalbaar en zelfstandig wonnen met zorg en aandacht binnen handbereik. Directeur Ron de Haas van Mozaïek Wonen legt uit: "Nederland en dus Bodegraven vergrijst, daarnaast moeten ouderen langer zelfstandig wonen. Dit vraagt om nieuwe woonvormen en wij zijn enthousiast over het concept van Het Ouden Huis."

In het wooncomplex worden 23 twee- en driekamerappartementen in de sociale huursector gerealiseerd, met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Daarnaast komen drie kamers voor jongeren die in de zorg opgeleid willen worden en twee kamers voor kortdurende zorgverlening. Bewoners hebben hun eigen zelfstandige huurwoning, maar hulp of gezelschap zijn dankzij de zorgdragers die er wonen altijd dichtbij. Zij zorgen voor een warme, gastvrije sfeer, bieden thuiszorg of regelen andere hulp. Bewoners kunnen gemakkelijk een praatje maken, samen koken of iets ondernemen.

Er is nog veel werk te verzetten de komende tijd, voordat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 de eerste paal de grond in kan. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2021.

Meer berichten