De winnaar van vorig jaar, Ronald Schilt, en echtgenote Margreet worden geflankeerd door burgemeester Christiaan van der Kamp en presentatrice Karin Bloemen. Foto: Via Media
De winnaar van vorig jaar, Ronald Schilt, en echtgenote Margreet worden geflankeerd door burgemeester Christiaan van der Kamp en presentatrice Karin Bloemen. Foto: Via Media Foto: Via Media

Wie maakt straks kans op titel 'Ondernemer van het Jaar'?

Human Interest Bedrijfsberichten

Bodegraven-Reeuwijk - De ondernemers die respect afdwingen omdat ze tegen de wind in een mooi bedrijf weten op te zetten. Het bedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt. Maar ook de wijnhandel die jou een seintje geeft als jouw favoriete wijn in de aanbieding is, of de leverancier die klaarstaat om jouw probleem te verhelpen. Die ondernemers verdienen een podium.

De organisatie van de Ondernemersprijs Midden-Holland roept lezers op om ondernemers of ondernemingen voor te dragen voor de titel Ondernemer van het Jaar. De prijs kent een onderverdeling in drie categorieën, te weten Detailhandel & Horeca, MKB en Grootzakelijk.

Drie nominaties per categorie

De ondernemersverkiezing wordt gehouden onder de bedrijven die gevestigd zijn in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. In elke gemeente is een voordrachtcommissie actief. Deze presenteert vanuit hun gemeente drie kandidaten per categorie aan de jury. Dit levert maar liefst 45 ondernemers op. De jury selecteert vervolgens per categorie drie genomineerden. Deze negen worden aan het eind van het jaar in het zonnetje gezet. In januari 2020 schitteren ze op het podium van de Goudse Schouwburg. In die feestelijke setting wordt bekendgemaakt welke drie ondernemers als 'Ondernemer van het Jaar' naar huis gaan.

Winnaars uit Bodegraven-Reeuwijk

In januari van dit jaar werd Ronald Schilt, met zijn bedrijf Merosch, gekroond tot Ondernemer van het Jaar. Hij was de winnaar in de categorie MKB. Twee jaar eerder viel de eer ten beurt aan Bodegraver Ko van Daalen, die met Brood & Ko de prijs in de categorie Detailhandel & Horeca naar onze gemeente haalde. Ook voor die tijd vielen ondernemingen uit Bodegraven-Reeuwijk in de prijzen.

Voordrachten

Voordrachten voor kandidaten uit gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen t/m 15 augustus 2019 worden ingediend via het e-mailadres ondernemersprijs2020@opbr.nl. Vergeet hierbij niet de contactgegevens van de onderneming en een (korte) motivatie achter te laten.

Beeld: Via Media