Logo kobr.nl
Foto:

Tweede mini-cursus Natuuracademie Ontwikkel de Reeuwijkse Plassen als leefgebied voor vogels

  Natuur

Reeuwijk - Op 20 en 23 november vindt de tweede mini-cursus van de Natuuracademie Reeuwijkse Plassen plaats, getiteld 'Ontwikkel de Reeuwijkse Plassen als leefgebied voor vogels'. De Natuuracademie is een initiatief van KNNV Gouda e.o. en IVN IJssel & Gouwe met ondersteuning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

In de pilot van dit jaar vinden in totaal vier mini-cursussen plaats, elk seizoen één, over verschillende onderwerpen en gepresenteerd door telkens een andere cursusleider. Aan bod is reeds geweest Oevers, hierna volgen nog de thema's Water en Biodiversiteit. Een mini-cursus bestaat uit twee dagdelen, één binnen en een buiten, en is afzonderlijk te volgen. Een unieke kans aan om meer te weten te komen over dit natuurgebied, zo dicht bij huis.

De tweede aflevering van de Natuuracademie zal gaan over vogels, zowel watervogels als zangvogels die zich langs de oever bevinden, maar ook tuinvogels komen aan bod. Hoe kunnen we hun leefgebied verbeteren? Het gaat in deze cursus om rust- en foerageergebieden, slaapplaatsen, nestgelegenheid, voedselaanbod (ook voor jongen) en hoe verschillende soorten de winter doorgeholpen kunnen worden. Nico Korporaal, beleidsmedewerker Wetlands van Vogelbescherming Nederland en zijn collega Sonja Hartlief zijn de cursusleiders. Zij vertellen u graag meer en gaan met u in gesprek op woensdagavond 20 november, aanvang 20.00 uur in het Streekmuseum in Reeuwijk. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

De excursie op zaterdagmorgen 23 november wordt verzorgd door Cees van der Starre. We gaan per fiets het plassengebied verkennen om een indruk krijgen van de diverse mogelijkheden die reeds in de praktijk zijn uitgevoerd om een en ander te realiseren. Vertrek om 10.00 uur. Verzamelpunt: De Rokende Turf, 's Gravenbroekseweg 154, Reeuwijk.

Aan een deelnemer wordt per mini-cursus voor beide dagdelen samen een eigen bijdrage van 10 euro gevraagd. Graag contant betalen bij aanvang. Wilt u zich vóór 15 november aanmelden, zodat we zeker weten dat er voldoende deelnemers zijn. Dit kan met een e-mail naar de coördinator, Marlou Min: mmin@xs4all.nl.

Meer berichten