Logo kobr.nl
Lieke en Milou, de dochters van Patrick verrichten de officiële opening van de nieuwe formule van Patrick en Maykel Zwanenburg door dwars door een muur Hubo-dozen te springen
Lieke en Milou, de dochters van Patrick verrichten de officiële opening van de nieuwe formule van Patrick en Maykel Zwanenburg door dwars door een muur Hubo-dozen te springen (Foto: Edith Op de Woerd)

Hubo opent officieel haar deuren in Bodegraven

  Zakelijk

Bodegraven - Het is alsof je een compleet nieuwe bouwmarkt betreedt. Een aangename en lichte doe-het-zelf winkel die op een ruimtelijke en logische manier is ingedeeld. De voormalige Formido is in zeer korte tijd omgetoverd tot een prachtige Hubo. De Hubo-formule sluit naadloos aan bij de wijze waarop Patrick en Maykel Zwanenburg willen ondernemen: "Je kunt het zelf doen, je kunt het samen doen of je kunt het laten doen."

Woensdagavond 30 oktober was de officiële opening van Hubo Bodegraven. Ruim 200 gasten werden in het pand aan de Lemsteraak verwelkomd door de Boreftse Zangers en de koffie en thee stonden klaar. Alle gasten keken hun ogen uit. De grootste Formido van Nederland is in slechts tien weken tijd getransformeerd tot de grootste Hubo van Nederland. Er waren speeches van de directies van Hubo en DGN retail BV (waartoe de formule Hubo behoort).

Als laatste nam Patrick Zwanenburg zelf het woord. Hij dankte, mede namens zijn broer, iedereen die de afgelopen weken heeft bijgedragen aan de metamorfose van Formido in Hubo in zo'n korte tijd. Speciaal de ouders van Patrick en Maykel werden in het zonnetje gezet voor hun niet-aflatende hulp.

Afscheid en toekomst

Toen bekend werd dat de merknaam Formido van de markt zou verdwijnen, moesten beide broers zich beraden op de toekomst van hun bouwmarkten in Bodegraven en Waddinxveen. Een trotse Patrick over de keus voor Hubo: "Afscheid nemen van Formido én kiezen voor een nieuwe formule is dubbel. Je neemt afscheid van een formule waar je jarenlang met veel plezier en inspanning voor hebt gewerkt, anderzijds biedt het ook nieuwe kansen! Het geeft energie en dwingt je om na te denken over de toekomst van je bedrijf. Wij zijn op zoek gegaan naar een aanpak die past bij de manier waarop wij willen ondernemen én de manier waarop we onze klanten willen bedienen. In Hubo vonden wij de vorm die aansluit bij onze wensen en behoeftes. Een aanpak met een duidelijke visie, onderscheidend binnen de doe-het-zelf branche en met een mooie positie in de markt."

Lokaal assortiment

Toch is de Hubo in Bodegraven iets afwijkend van de andere Hubo-vestigingen. Patrick legt uit: "Naast het uitgebreide assortiment dat vanuit Hubo wordt aangeboden, zal onze winkel in Bodegraven ook nog lokale assortimenten hebben. Zo blijft het assortiment keukens, badkamers, meubels, tuinmeubels, decoratieve artikelen, speelgoed en huishoudartikelen onderdeel van het assortiment."

Waddinxveen

De verbouwing in Bodegraven is nu voltooid. In Waddinxveen wordt nog hard aan de omvorming gewerkt. De formulewisseling in Waddinxveen betekent dat er een einde komt aan de huidige Hubo-vestiging van Jaap Huurman aan het Noordeinde in Waddinxveen. Hij specialiseert zich verder in houtverwerking. Eind deze maand wordt de nieuwe Hubo-vestiging in Waddinxveen officieel geopend.

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Meer berichten