Logo kobr.nl

Resultaten proef verruimde zondagsopenstelling Reeuwijk-Brug aangeboden aan raad

  Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week de gemeenteraad geïnformeerd over het verloop van de proef met verruimde zondagsopenstelling in Reeuwijk-Brug. In 2019 heeft een proef plaatsgevonden met het verruimen van het aantal koopzondagen in Reeuwijk-Brug. In het raadsprogramma was deze afspraak gemaakt.

De afgelopen periode is onder inwoners, winkelend publiek en ondernemers geënquêteerd over het verloop van de proef. De Reeuwijkse consument maakt in meerderheid (70%) graag gebruik van zondagsopenstelling in zowel de eigen woonplaats als in grote steden, zoals Gouda en Rotterdam. Alhoewel lang niet alle ondernemers gebruik hebben gemaakt van de verruimde mogelijkheden tijdens de proefperiode, wil een gedeelte van de ondernemers wel keuzevrijheid.

Op basis van de huidige regels worden er nu jaarlijks acht koopzondagen aangewezen voor de winkelcentra binnen de gemeente. Voor supermarkten, bouwmarkten en meubelzaken geldt geen beperking. De gemeenteraad heeft de mogelijkheid de regels te verruimen. Wethouder Inge Nieuwenhuizen: "Het is nu aan de gemeenteraad om te bepalen hoe we verder gaan." De wethouder wil in februari nog in gesprek met de ondernemers over de resultaten van de enquête en zal hierover terugkoppeling geven aan de gemeenteraad. De gemeenteraad zal naar verwachting nog voor het zomerreces een discussie voeren over het verloop van de proef en de resultaten van de enquête.

Meer berichten