Afbeelding

Goede voornemens

Politiek Politici aan het woord

Een nieuw jaar is begonnen, tijd om vooruit te kijken. De belastingen in onze gemeente zijn de laatste jaren fors verhoogd. Het college heeft deze inkomsten nodig voor de gemeentelijke uitgaven en de gewenste investeringen. Ook moet de enorme schuldenlast omlaag.

Burgerbelangen staat voor een financieel gezonde gemeente. Als je financieel gezond bent, kun je het nodige onderhoud aan de wegen uitvoeren, heb je geld om voorzieningen zoals een bibliotheek en sportvelden in stand te houden en kan je investeringen doen in schoolgebouwen. Als er te weinig geld is, moet je, zo vindt onze partij, een pas op de plaats maken. Alleen het hoognodige doen, er is dan geen ruimte voor franje en extra’s. 

Ook in 2024 mag u van Burgerbelangen verwachten dat wij het college scherp houden. Uitgaves zoals mogelijk een miljoen euro voor een wandelpad en 6 ton voor een verbouwing van het gemeentehuis zijn onverstandig en een onverwachte overschrijding van de kosten van 1,2 miljoen in het Sociaal Domein toont aan dat het college niet ‘in control’ is. Dat baart ons zorgen. De extra belastinginkomsten die u betaalt, moeten niet in een bodemloze put verdwijnen. Die moeten goed worden besteed.

We hebben namelijk naast het financieel gezond worden, ook nog een uitdaging op het gebied van woningbouw. Op dit moment stagneert de markt en wordt er niet (snel) genoeg gebouwd. Een sterkere financiële positie van de gemeente kan dan uitkomst bieden. Net als de moed en de wil om de grenzen op te zoeken van onze bouwregels. Dat zijn in ieder geval de belangrijkste voornemens van Burgerbelangen voor 2024.

Remco Tijssen, Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk

Advertentie

Categorieën