Thijs van Zoest wil zijn directe tegenstander voorbij
Thijs van Zoest wil zijn directe tegenstander voorbij (Foto: )
Jumbo Voetbalchallenge

Drie vragen aan jeugdspeler Thijs van Zoest

  Sport

De Jumbo Voetbalchallenge is in volle gang! Vrijdag 10 september was het de beurt aan ESTO om te proberen de felbegeerde cup te bemachtigen. Gedurende de challenge stellen we elke week een aantal vragen aan een speler uit de jeugd. Deze week: Thijs van Zoest (16) van Esto.

Wie ben je?

Ik ben Thijs en ik zit al vanaf mijn 6e op voetbal. Ik ben begonnen als verdediger en ben daarna opgeschoven naar de linksbuitenpositie in een 4-4-2 systeem. Uiteindelijk heb ik bijna overal wel op het veld gestaan maar inkshalf is wel mijn lievelingspositie. In mijn vrije tijd chill ik graag met vrienden en luister ik muziek. Ik ben ook rapper. Volgend jaar ga ik naar het grafisch lyceum in Utrecht.

Wie is je lievelingsspeler?

Dat is mijn broer, Pim van Zoest. Hij is een technische speler en heeft veel inzicht op het veld. Hij is altijd aanvoerder geweest van de jeugdteams en hij is altijd bezig met voetbal. Wereldwijd ben ik fan van Zlatan, zijn doelpunten zijn ongekend. Verder kijk ik graag naar Messi, hij is met dit talent geboren maar traint er alsnog ongelooflijk hard voor. En het blijft bijzonder hoe je zoveel kracht uit zulke kleine beentjes kan krijgen. 

Wat maakt Esto zo’n leuke vereniging?

Het is altijd gezellig bij ons in de kantine. De oudere garde, de all stars, komen ook altijd kijken naar wedstrijden van het 1e elftal. De sfeer is ook altijd goed, altijd met het koppie omhoog, Esto staat niet voor niets voor eendracht strekt tot overwinning. Voor de Jumbo Voetbalchallenge zijn er met Pim van Zoest en Jesper den Besten twee sterke spelers uitgekozen, dus ik verwacht wel een goede uitslag.

Meer berichten