Volle sporthal bij volleybaltoernooi voor basisscholen.
Volle sporthal bij volleybaltoernooi voor basisscholen. Foto: VSTS

Succesvol Krachtbron Scholenvolleybaltoernooi

Sport

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Na 1,5 jaar wachten werd op 28 oktober weer bepaald welke basisscholen de beste volleybaltalenten in huis hebben.

Krachtbron en Volleybalvereniging VSTS organiseerden op die dag het scholen volleybaltoernooi voor basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8. Het toernooi vond plaats in de grote zaal van de Sporthoeve. In de ochtend speelden groep 5 en 6 en ’s middags waren de groepen 7 en 8 aan de beurt.


Om de volleybaltechniek al een beetje in de vingers te krijgen, hebben de deelnemende kinderen tijdens twee open trainingen op 14 en 21 oktober al volop kunnen oefenen met de bovenhandse techniek, onderhandse pass en service-techniek.

Onder begeleiding van sportieve ouders, gymdocenten en vrijwilligers van VSTS werd gespeeld om de felbegeerde bekers voor de winnaars van de diverse poules. De tribune was goed gevuld met enthousiast publiek om de sportende kinderen nog extra aan te moedigen. 

Uiteindelijk ging in de ochtend de Prinses Beatrixschool er met de winst vandoor in de poule groep 5/6 mix. ‘s Middags wist De Wegwijzer heel knap in alle drie de poules voor groep 7/8 (jongens, meisjes en mix) de beker mee naar Driebruggen te nemen.

Advertentie

Categorieën