Agenda

Algemeen

Ook iets te melden voor de agenda? Mail uw bericht naar redactie@kobr.nl

De volledige agenda vindt u op www.buitengewoon-bodegravenreeuwijk.nl/evenementen. Daar kunt u ook uw agendapunten doorgeven.

donderdag 20 september

Kunstbusreis

Bodegraven – Kunstbus naar het Westfries Museum Hoorn en Marine Museum Den Helder. Vertrek 9:00 uur vanaf NS Station Bodegraven. Kosten € 37,50 inclusief vervoer, entree en rondleidingen.

www.evertshuis.nl

vrijdag 21 september

Concert ReeuwijkKlassiek

Reeuwijk - Vanaf 20.15 uur speelt het Utrecht String Quartet in Zalencentrum De Brug bij de opening van het kamermuziekseizoen van ReeuwijkKlassiek.

www.reeuwijkklassiek.nl

Film The Leisure Seeker

Bodegraven - In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt de film The Leisure Seeker met o.a. Helen Mirren en Donald Sutherland vertoond in het Evertshuis. Aanvang 20.30 uur.

www.evertshuis.nl

Film Dirty Dancing

Bodegraven - Het is Zomer 1963. De 17-jarige naïeve Frances 'Baby' Houseman ontmoet de dansleraar van het hotel Johnny Castle. Hij brengt haar 'dirty dancing' bij, ze wordt zijn pupil en ze zet haar eerste schreden in de liefde. De film is te zien in Nova Bioscoop, aanvang 20.00 uur. Reserveren via e-mail novabioscoop@kpnmail.nl.

vrijdag 21 september en

zaterdag 22 september

Borefts Beer Festival

Bodegraven - Borefts Bier Festival. Op beide dagen van 12.00 tot 22.00 uur (taps sluiten om 21.45 uur).

zaterdag 22 september

Burendag

Bodegraven-Reeuwijk - Diverse activiteiten op Burendag, waaronder open dagen bij de Hortus Populus en Dienstencentrum De Reehorst. www.burendag.nl

Natuurwerkdag

Reeuwijk - De werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer IVN IJssel en Gouwe organiseert een natuurwerkdag op een eiland in de Reeuwijkse Plassen. Samen met andere vrijwilligers een dag lekker actief zijn in de natuur. Aanmelden is niet nodig. De boot vertrekt om 9.00 uur van de hoek 's-Gravenbroekseweg/Zoetendijk en is rond 15.00 uur weer terug.

Truckerdag op
Hooge Burch

Zwammerdam - Op de Hooge Burch is een Truckerdag voor cliënten met een verstandelijke beperking. Ongeveer 90 vrachtwagens vertrekken rond 11.00 uur van het landgoed.

Zelf zuurkool maken

Reeuwijk - Tijdens de tentoonstelling Wecken, Zouten en Drogen is er in het Streekmuseum Reeuwijk om 14.30 uur een demonstratie zelf zuurkool kunt maken. Zuurkool is gesneden witte kool die geconserveerd wordt door de inwerking van melkzuurbacteriën. De tentoonstelling, die tot en met 25 november duurt, bestaat uit een groot aantal voorwerpen die in deze streek tot circa 1960 werden gebruikt ten behoeve van verschillende conserveringsmethoden.

www.streekmuseumreeuwijk.nl

Vrije dansavond

Bodegraven-Reeuwijk - In het Evertshuis van 20.00 tot 24.00 uur een vrije dansavond. Deze dansavond is gratis toegankelijk voor iedereen, van beginners tot gevorderden, die van stijldansen houdt.

www.evertshuis.nl

Persoonlijkheids-ontwikkeling

Zwammerdam - Spirituele cursus: staan in je kracht. Transformatie van je gebondenheid aan bepaalde emoties en gedachtepatronen door de liefdeskracht van je ziel. Centrum Aglaja, van 10.00 -16.00 uur.

Parmeywandeling 2018

Bodegraven - Parmey-wandeling (agrarische natuurvereniging in Bodegraven Noord). Om 13.30 uur vertrekt de bus met wandelaars vanaf het parkeerterrein van de Wierickerschans. We lopen daarna zo'n 13 km. Circa 16.30 uur retour). De wandeling gaat over overharde paden. Wandelaars lopen op eigen risico. Voor informatie: telefoon 0172-685459 of e-mail info@deparmey.nl

maandag 24 september

Wijnproeverij

Reeuwijk - Het Nederlands Wijn Gilde afdeling Midden Holland houdt een wijnproeverij, thema vakantiewijnen, in Zalencentrum De Brug. Aanvang 20.00 uur. Toegang niet-leden € 10,-. Bij voorkeur aanmelden via e-mail jong.oudewater@wxs.nl

Workshop meditatie

Zwammerdam - Bij centrum Aglaja is van 20.00-22.00 uur een workshop meditatie onder begeleiding van Diny van den Arend. Je leert aarding, afstemming en diverse meditatietechnieken met als doel: 'leven in het moment NU' in verbinding met je
hartenergie en al je mogelijkheden en kwaliteiten.

www.aglaja.nl

donderdag 27 september

'Zuurstof in het lichaam'

Bodegraven - Workshop 'in verbinding ademen' door Frans Bouwmeester van 20.00 tot 22.00 uur bij Spiritueel centrum de witte Roos. Met de verbonden adem­haling komt er meer zuurstof in het lichaam. Behalve dat het bewustzijn wordt verruimd kunnen ook allerlei onderdrukte emoties weer naar de oppervlakte komen. Aanmelden via e-mail reserveren@dewitteroos.info. Kosten: € 15,00.

vrijdag 28 september

Bingo

Bodegraven - In De Meent is een After Summer Bingo. Er kunnen leuke prijzen worden gewonnen, kosten zijn € 5,50 p.p. inclusief koffie en thee. Aanvang 14.30 uur.

Mr. Gerard Spong

Bodegraven - Een unieke college-voorstelling door advocaat Mr. Gerard Spong in het Evertshuis. Hij vertelt in eigen persoon over zijn leven en carrière als één van Nederlands meest vooraanstaande strafrechtadvocaten. Aanvang 20:30 uur

www.evertshuis.nl

Advertentie

Categorieën