Afbeelding

Halverwege… en nu doorpakken

Politiek Politici aan het woord

We zitten nu halverwege de huidige raadsperiode. Goed om eens de thermometer erin te steken, om terug te kijken en ook vooruit te kijken. Er zijn de afgelopen 2 jaar veel plannen en raadsvoorstellen ter discussie gekomen waar we een oordeel over hebben moeten vellen. Onder stoom en kokend water zijn daar een aantal belangrijke besluiten uit voort gekomen. 

Nu is het zaak om door te pakken en deze voorstellen tot uitvoer te brengen. Want voor de buitenwereld lijkt een boel stil te staan om allerlei uiteenlopende redenen. Ook voor een aantal andere langlopende onderwerpen moeten we de komende raadsperiode nog belangrijke knopen worden doorgehakt. Inzake woningbouw hebben we onder andere de Hofjes van Dronen, het Versluys-terrein, de Welkoop-locatie, het Centrumplan van Bodegraven en ook Reeuwijk-Dorp, Halfweg, Bundereiland en de Poort van Waarder, waar al dan niet voortgang op zit of snel moet komen. Maar ook de plannen voor jongerenhuisvesting, de arbeidsmigrantenhuisvesting, asielopvang (van minderjarigen) en de Oekraïners in de Reeuwijkse Poort moeten verder gebracht worden in de uitvoering. Voor cultuur wachten we op de Cultuurvisie, zodat onder andere het Evertshuis en het Streekmuseum verder kunnen met hun toekomst. En qua infrastructuur zijn we bijvoorbeeld bezig (geweest) met de Raadhuisweg, de fietsveiligheid op de botrotonde, de loswal en de toekomstige Bodegravenboog. 

Al met al dus genoeg zaken waar het college en de gemeenteraad mee bezig is, maar die nu ook doorgepakt moeten worden. Vol goede moed gaan we verder op de ingeslagen weg om nog ‘harder en sneller aan de slag’ te gaan. Op naar de volgende 2 jaar!

Gerrit-Jan Ankone, VVD

Advertentie

Categorieën