Afbeelding
Foto: Ilse Höcker

Uniek muziekspektakel: Waterproof Shampoo versus Helemaal Top

Algemeen

Bodegraven - Zwammerdam - Block 14 december in je agenda. Schrijf met dikke rode letters: Waterproof Shampoo versus Helemaal Top, te zien in Zwammerdam bij de kerstshow. "De feesttent moet gewoon helemaal vol met bezoekers in dresscode Christmas Red," aldus de twee bands.

De mannen van Waterproof Shampoo en Helemaal Top zijn in eigen formatie al goed voor een onvergetelijke show. Nu bundelen ze hun krachten en gaat de grote tent straks helemaal op z'n kop. Rocken en springen meets inhaken en meedeinen. Gegarandeerd non-stop dansen en keihard meezingen. Helemaal Top staat voor het eerst met liveband op het podium. En Thijs Mansier, zanger van Waterproof Shampoo, zingt samen met Helemaal Top. Voor beide acts blijft er genoeg ruimte, binnen het eigen genre én daarbuiten.

Glitterjasjes en vlammen

Dit is de allereerste keer dat de muzikanten volledig samenwerken. Thijs: "We gaan er een mooi feest van maken, zonder onze eigen identiteit te verliezen. We spelen ieder onze eigen sets, maar ook met elkaar." PJ Geerlof: "Er is hier geen sprake van een voorprogramma, we doen dit echt samen. Normaal speelt Waterproof drie sets en wij twee. Deze avond duurt vier uur! Een uitdaging voor ons en super afwisselend voor het publiek." Maarten Houdijk: "Voor onze volgers dé kans om ons ook eens in een glitterjasje te zien ..." Erik Ferwerda: "Of om Helemaal Top op het podium tussen onze vlammen te zien."

Waterproof Shampoo bestaat inmiddels zeven jaar en heeft de afgelopen twee jaar hun eigen Eindejaarsshow gehouden in het Evertshuis in Bodegraven. Thijs: "Deze locatie bleek te klein, het was vorig jaar snel uitverkocht waardoor we veel mensen moesten teleurstellen." Helemaal Top draait alweer elf jaar mee. Voor hen wordt dit de zevende Kerstshow in de grote feesttent in Zwammerdam. Toine Kremer: "Waterproof was op zoek naar een grotere locatie en wij stonden open voor vernieuwing." Zo werd besloten de vrijdagavond in de feesttent om te dopen tot Waterproof Shampoo versus Helemaal Top.

Uniek voor de regio

De samenwerking tussen beide formaties gaat al wat jaren terug. Zo stond de Bodegraafse band als voorprogramma in de kerstshow van Helemaal Top. En tijdens de eindejaarshow van Waterproof Shampoo was het trio uit Zwammerdam de pauzeact. Omdat beide acts uit dezelfde regio komen, hebben ze gedeeltelijk dezelfde vaste achterban. In het Groene Hart zullen niet veel mensen zijn die deze entertainers niet kennen. Sander Verburg: "Deze avond is daarom echt uniek voor muziekliefhebbers uit de hele regio. Door onze samenwerking, maar ook omdat dit het enige buitenfeest is rond die tijd."

"Met nog een maand tot het optreden is deze show nu al een succes," zegt PJ. De zaterdag is al uitverkocht en voor deze vrijdagavond zijn in de voorverkoop al meer kaarten verkocht dan in voorgaande jaren."

www.helemaaltopkerstival.nl

Tekst en beeld: Ilse Höcker

Advertentie

Categorieën