Logo kobr.nl
Foto:

Ruben Hein komt naar Bodegraven

Bodegraven - Op zaterdag 16 maart komt Ruben Hein naar het Evertshuis met zijn eerste soloprogramma 'Boventoon'. Hierin laat Ruben aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen met de broodnodige zelfspot zien hoe het voor hem is om een plaat te maken.

Ruben Hein over zijn voorstelling: "Een toon bestaat uit een grondtoon en een hele reeks boventonen. Als de grondtoon het uiterlijk is, dan zijn de boventonen de eigenschappen, herinneringen, ervaringen, achtergrond, jeugd etc. In 'Boventoon' ga ik aan de hand van mijn muziek langs al mijn boventonen. Waar komt mijn liefde voor muziek vandaan en hoe ziet die eruit? Wat zijn de achterliggende gedachten achter teksten? Maar ook persoonlijke verhalen, verloren vriendschappen en (muzikale) uitglijders. Daarbij speel ik vooral eigen muziek en ook wat nieuwe songs die vers van de pers komen! Hier en daar liedjes van anderen, die aansluiten bij mijn verhaal."

Ruben is bij het grote publiek bekend geworden door zijn deelname aan Linda's Zomerweken, als winnaar van 'Wie is de Mol?' en vaste muzikale gast bij DWDD. Met onder andere zijn vierde langspeelplaat 'Groundwork Rising' en één miljoen streams op Spotify afgelopen jaar, is Ruben niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Vanaf dit jaar is Ruben ook artistiek leider en dirigent bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Tickets kosten € 19,50. Aanvang: 20.30 uur.

Meer berichten