Logo kobr.nl
Onder toeziend oog van zijn echtgenote overhandigt burgemeester Van der Kamp de bij de onderscheiding behorende oorkonde aan Hans Rootert
Onder toeziend oog van zijn echtgenote overhandigt burgemeester Van der Kamp de bij de onderscheiding behorende oorkonde aan Hans Rootert (Foto: Bert Verver)

Koninklijke onderscheiding voor Hans Rootert

Reeuwijk - Tijdens de gemeenteavond van de Protestantse Gemeente De Ark is Reeuwijker Hans Rootert benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd toegekend omdat de heer Rootert zich jarenlang heeft ingezet als vrijwilliger bij De Ark.

Hans Rootert is van 1997 tot 2016 lid geweest van de beheercommissie, waarvan 14 jaar als voorzitter. Sinds 2016 is hij lid van het College van Kerkrentmeesters. De laatste jaren heeft de gedecoreerde zich volledig ingezet als bouwkundig coördinator van de omvangrijke onderhouds- en renovatieopgave van het kerkgebouw. Dit project, dat werd opgepakt nadat de katholieke parochie het gebouw had verlaten, is inmiddels grotendeels afgerond en heeft geleid tot een eigentijds kerkgebouw dat weer vele jaren mee kan.

IJscokar

De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Christiaan van der Kamp in aanwezigheid van talrijke familie- en gemeenteleden. De burgemeester schetste Hans Rootert als een gedreven man, die zich al op jonge leeftijd inzette voor het kerkelijke leven en de gemeenschap. Zo ging hij als jonge jongen met een ijscokar door Waddinxveen om geld te verdienen voor de bouw van de Ontmoetingskerk in het Gouwedorp. In Reeuwijk was hij elf jaar lid van het bestuur van de SIZR (nu zorgcentrum De Reehorst), waarvan 8 jaar als voorzitter. Voorts was hij aangesloten bij de Gideonsbende in Gouda, een initiatief dat zich erop richtte om moeilijk bemiddelbare personen een plaats op de arbeidsmarkt te geven.

De burgemeester onderstreepte dat de koninklijke onderscheiding niet zomaar wordt verleend en dat het een erkenning is voor het zeer hoge niveau van de persoonlijke inzet van Hans Rootert, woorden die vanuit de zaal door een warm applaus werden onderstreept.

Tekst en beeld: Bert Verver

Meer berichten