Logo kobr.nl
Foto:

Met de raket en duikboot naar school voor de Kinderboekenweek

Bodegraven - Woensdag 2 oktober werd de Kinderboekenweek geopend op Het Vogelnest in Bodegraven. De kinderen hadden zich verzameld in de aula en op het podium stond Lena. Maar waar waren die leerkrachten toch? Oke, er is sprake van een lerarentekort, maar dat ze helemaal niet komen is toch niet gebruikelijk zou je zeggen?

Opeens was daar een enorm kabaal! Het klonk wel een beetje als een... tja, een raket. En uit die raket kwam juf Trudy. Dat is nog eens een vervoersmiddel. Van Lena kreeg ze een boekje om even rustig bij te komen op het bankje in de bibliotheek maar rustig werd het zeker niet. Het ging ineens heel hard waaien, jeetje wat een wind! En met die wind kwam juf Greta binnenwaaien in een luchtballon! Na het fatsoeneren van haar haren, ja die herfststorm doet wat met je coupe, kreeg ook zij een boekje aangeboden om even bij te komen.

Gelukkig, twee juffen zijn gearriveerd maar waar blijft de rest? TOEEETTTT TOEEETTT, wat is dat nou weer? Nou ja, meester Edgar in de duikboot. De slootjes in de omgeving waren wat klein dus hij deed er wat langer over, nou ja gelukkig is hij wel droog overgekomen dus hop met een boekje op de bank dan maar. Hij sloeg pas net zijn boekje open toen er rinkelende bellen klonken. Bellen in het kwadraat want juf Madelief en juf Ada kwamen samen aan op de tandem. Gelukkig, het team voor vandaag is compleet. En dat is maar goed ook want het is Kinderboekenweek en dan heb leerkrachten nodig om voor te lezen!

Na deze bijzondere aankomst van de leerkrachten in verschillende vervoersmiddelen, geheel in het thema van de Kinderboekenweek 'reis mee' danste een vertegenwoordiging van groep 7/8 op het themalied van Kinderen voor Kinderen. Met dit swingende optreden opende Het Vogelnest officieel de Kinderboekenweek. Een periode waarin extra voorgelezen wordt, uit de thema en winnende boeken maar ook uit echte klassiekers. Ook bij het tutorlezen, waarbij de oudere leerlingen 3x per week een kwartier samen lezen met de jongere leerlingen, is aandacht voor de kinderboekenweek. Deze toegankelijke manier van samen lezen zorgt voor meer leesmeters wat bijdraagt aan een hogere woordenschat. Daarnaast is het ook nog eens erg gezellig om samen met een medeleerling te lezen.

Meer berichten