Logo kobr.nl
Foto:

Bijzonder realistische rampoefening op terrein Verweij Houttechniek Barwoutswaarder

Nieuwerbrug - De EHBO vereniging Nieuwerbrug, de Brandweer Nieuwerbrug en Woerden, de Politie, de BHV van de Fa. Verweij en de vrijwillige evenementenhulpverleners, waren maandagavond betrokken in een spectaculaire grote rampoefening. Een omvangrijke exercitie waarbij ook nadruk werd gelegd en werd gekeken naar een goede samenwerking, en de bevordering daarvan, tussen al deze verschillende disciplines in het geval van een echte ramp.

Het scenario was dat er tijdens een geannexeerd bedrijfsfeest door onenigheid een vechtpartij ontstaat en er tussen de betrokkenen wordt geslagen en mogelijk met glaswerk wordt gestoken. Vanwege deze vechtpartij, waarbij ook ernstig verwonden zijn ontstaan, wordt de wijkagent gealarmeerd. Tot overmaat van ramp ontstaat er ook nog eens noodweer waarbij de bliksem inslaat en er brand met veel rook ontstaat in de hal waar het feest werd gehouden. Door de rook zijn verschillende mensen volledig gedesoriënteerd en door de rook is de uitgang niet goed vindbaar. De slachtoffers roepen om hulp en kunnen door de rook ook moeilijk ademen.

Door de hoosbui stroomt er buiten de hal ook nog een put bij de rokerstent over waaruit bedwelmende dampen ontstaan en enkele mensen behoorlijk onwel worden. Vanwege het feest was er buiten een BBQ opgesteld, maar vanwege de rook, de dampen en de paniek rent de persoon achter de BBQ weg om hulp te halen maar stoot daarbij de brandende BBQ omver. Hij valt en loopt daarbij een fikse hoofdwond op. Iemand anders wil, om mensen te helpen, de roldeuren openen maar raakt in de consternatie daartussen bekneld en de hand wordt daarbij afgerukt. Op het dak was iemand foto’s van het feest aan het maken, maar geschrokken door de blikseminslag probeert hij te vluchten, raakt bekneld tussen de zonnepanelen en breekt daarbij een been.

Al met al een grote consternatie waarbij alle disciplines, inclusief de aanwezige politie, alles uit de kast hebben gehaald om e.e.a. onder controle te krijgen, in goede banen te leiden en het hinderlijke nieuwsgierige, ramptoeristische publiek met smartphones op afstand te houden.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten