Logo kobr.nl
Foto:

Voorleesoma Carla leest door

BODEGRAVEN - Carla Dorrepaal is oma van vijf kleinkinderen, met de zesde op komst. Daarnaast is zij voorleesoma op de Prinses Beatrixschool. Nu de scholen gesloten zijn, leek de taak van Carla ook stil te liggen. Maar niets is minder waar. Carla: "Ik maak nu video's waarin ik voorlees uit het boek van Jip en Janneke. Hier staan zo'n 250 verhaaltjes in, dus ik kan wel even vooruit!"

Via de vrijwilligersbeurs in het Evertshuis kwam Carla Dorrepaal drie jaar geleden juffrouw Corita tegen van de Prinses Beatrixschool. Carla: "Zij heeft onze kinderen dertig jaar geleden ook nog in de klas gehad en ze vroeg of ik niet weer wat op school wilde doen." Zo gezegd, zo gedaan. Het voorlezen vindt Carla erg leerzaam voor de kinderen. "Het is belangrijk voor de woordenschat van de kinderen. Daarnaast heb ik er zelf ook erg veel plezier in."

Het voorlezen via video's is niet nieuw voor Carla. "Een jaar geleden reisden mijn dochter, haar man en twee kinderen van 2 en 4 jaar drie maanden door Nieuw-Zeeland. Toen heb ik het idee gekregen om af en toe een boekje voor te lezen via WhatsApp." Ze maakte hier video's van en stuurde deze op, zodat haar kleinkinderen deze op hun eigen tijd konden afluisteren.

"Nu met de coronacrisis dacht ik, dat kan ik weer doen!" Ze leest nu voor uit het boek van Jip en Janneke, waar 250 verhaaltjes in staan. "Dus voorlopig kan ik wel vooruit, maar ik hoop niet dat de crisis zo lang gaat duren!"

Toen Carla het videovoorlezen voorstelde aan juf Elly van de Prinses Beatrixschool, waren zij meteen enthousiast. Juf Elly: "De verhaaltjes worden erg goed ontvangen door de kinderen. We zijn echt heel blij met haar initiatief." Sindsdien wordt er elke dag een verhaaltje gepost van maximaal tweeënhalve minuut op de website van de kleuters van de school. "Sinds 16 maart stuur ik dus iedere dag een verhaaltje aan mijn kleinkinderen en aan de kleuters."

Meer berichten