Afbeelding

Streekmuseum kan aan de slag met nieuwbouw

Algemeen

REEUWIJK

Op 23 februari heeft de gemeenteraad het bouwbudget voor de vervanging van het witte noodgebouw van het Streekmuseum vastgesteld. Dat budget komt beschikbaar op voorwaarde dat het Streekmuseum de verantwoordelijkheid op zich neemt de bouw binnen het beschikbare budget te realiseren. Afgelopen dinsdag 19 april hebben wethouders Odd Wagner van Cultuur en Kees Oskam van Vastgoed en de bestuursleden Remmert Kerst en Jan van Esschoten van het Streekmuseum de overeenkomst ondertekend.

De ondertekening gebeurde in het bijzijn van enkele vrijwilligers die elke dinsdagmorgen druk bezig zijn om de collectie te ordenen, de bibliotheekstukken te archiveren of kapotte spullen te repareren en het gebouw in conditie te houden. De handtekeningen werden kracht bijgezet met koffie en gebak.

Het Streekmuseum kan nu, samen met architect Ben Kraan, op zoek naar bouwpartners: aannemers, sponsoren en vrijwilligers die als team het project gaan realiseren. Er blijft een goed contact met de gemeente, maar de verantwoordelijkheid is nu geheel in eigen hand. Bestuur en vrijwilligers hebben er zin in!

Een voorzichtige planning is om het noodgebouw in oktober van dit jaar te slopen. De eerste uitdaging is het vinden van opslagruimte voor de collectie en inventaris.

Advertentie

Categorieën