The Shape of Water is de avondfilm.
The Shape of Water is de avondfilm. (Foto: persfoto)

Elfhoevenplas wordt drijf-in bios

Reeuwijk 

Op zaterdag 21 mei vindt de eerste Bios aan de Plas plaats op de Elfhoevenplas in Reeuwijk. Er worden twee films vertoond: ’s middags de animatiefilm ‘Luca’ en in de avond de romantische film ‘The Shape of Water’.

“Het wordt wat mij betreft een jaarlijks terugkerend evenement,” zegt Arjan Pet, organisator namens Rotaryclub Reeuwijk, nu al zeer beslist. “Muziek aan de Plas is een bekend item op de kalender, Bios aan de Plas gaat dat ook worden.” Anders dan het muzikale evenement wordt het filmevenement georganiseerd in samenwerking met Zeilvereniging Elfhoeven.

Kijk terwijl je dobbert

De drijf-in bioscoop is precies wat je ervan verwacht: je dobbert in je eigen boot, terwijl je de film bekijkt. De organisatie gaat uit van minimaal drie personen per boot. Wie met minder komt of geen boot heeft, is welkom op de platbodems van de Watersnip. Arjan: “Het idee is heel goed ontvangen. De eerste tickets waren al verkocht voordat we de films bekendgemaakt hadden. We draaien in de middag de animatiefilm ‘Luca’, leuk voor de jeugd. In de avond gaan we voor de prachtige film ‘The Shape of Water’, een film die perfect past bij een mooie avond op het water.” 

Opbrengst voor goede doelen

Kaartjes zijn inclusief een drankje en wat versnaperingen. De opbrengst van de kaartverkoop is voor het goede doel: de helft gaat naar Kika, en voor de andere helft is een lokale bestemming gevonden, namelijk zwembad De Fuut. “Het zwembad heeft in de afgelopen jaren behoorlijk wat financiële schade geleden, omdat ze vanwege corona niet open konden. Om structureel minder kosten te maken, wil het zwembad daarom zonnepanelen aanleggen. Onze bijdrage zal een deel van de aanleg daarvan bekostigen.”

Een antwoord op de vraag ‘wat als het regent op zaterdag 21 mei?’ wil de gedreven organisator liever niet geven. “Natuurlijk is er een plan B, namelijk een week later, maar laten we er gewoon vanuit gaan dat het droog is en kan doorgaan!”

Meer berichten