Logo kobr.nl

Barbecue op de Elfhoevenplas

  Human Interest

REEUWIJK - Vrijdag zaten drie vrienden op een vlot vol lekker eten midden op de Elfhoevenplas in Reeuwijk. Het was de kick-off van 't Plateau, een nieuw bedrijfje dat barbecue verzorgt tijdens het varen.

Max Klein is een van de drie jongemannen achter 't Plateau. De geboren en getogen Reeuwijker zat met zijn vrienden Hielke Kruyt en Ido Kehati op een terras te mijmeren wat ze zouden doen nu ze door de coronacrisis tijd over hadden. "Toen bedachten we dat het gaaf zou zijn om een drijvend restaurant te hebben, een soort drive-through voor boten. Als je op de plas zit, moet je normaal gesproken helemaal terugvaren als je wat lekkers wilt eten. Daar zijn we zelf al vaak tegenaan gelopen en dan is het relaxte er wel af. Een gat in de markt dus!"

De heren gingen aan de slag. Ze kochten een vlot en bouwden er zelf een buitenkeuken op. "Er moet alleen nog een vlag op met ons logo, die is nog niet binnen. De eerste keer gebruikten we daarom een kussensloop," lacht Max.

Eerste succes

Vrijdag trok 't Plateau er voor het eerst op uit. "De eerste dag ging meteen supergoed, boven verwachting! De hoeveelheden die we moesten inkopen, waren een grote gok, maar ook dat is perfect uitgepakt. We hadden bijna niets aan eten over. Alleen dranken hadden we te veel. Mensen nemen dat zelf al mee als ze de plas op gaan."

Het menu van 't Plateau bestaat uit barbecuegerechten: broodjes pulled chicken, hamburgers, vegaburgers en kipspiesjes. De gepofte zoete en 'gewone' aardappel zijn een vreemde eend in de bijt. "We wilden eerst frietjes bakken, maar een frituur was geen doen op de boot," legt Max uit. "Om de aardappel erin te houden, hebben we gepofte aardappel en zoete aardappel. Dat is tot nu toe een groot succes."

Verantwoordelijk

De reacties op de plas waren positief, hoewel sommige mensen zich wel zorgen maakten over het afval dat 't Plateau produceert. Max wil daar graag op inspringen: "Goede afvalverwerking is juist een van onze prioriteiten. Onze verpakkingen zijn zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar en we hebben een grote afvalbak staan waar iedereen zijn afval in kan weggooien. Ik ben opgegroeid met de mooie natuur van de plassen en zou het verschrikkelijk vinden als ze vervuild raken."

't Plateau heeft van de gemeente toestemming gekregen om tot oktober rond te varen. Max kijk nu al uit naar een vervolg: "Ik hoop dat we kunnen laten zien dat we verantwoordelijk omgaan met de plas en dat hier behoefte aan is. Tot nu toe krijgen we in ieder geval veel leuke reacties!"

www.plateaureeuwijk.nl

Meer berichten