Volle zaal. Beeld: Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied
Volle zaal. Beeld: Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied

Bijeenkomst Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied goed bezocht

Algemeen Nieuws uit dorp en wijk

REEUWIJK- Eens per jaar organiseert het Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied voor alle inwoners een openbare bijeenkomst in Amicitia. Het is altijd de uitdaging om een programma samen te stellen dat voor veel mensen aansprekend is. Afgelopen donderdag bleek dat gelukkig weer te zijn gelukt, want de zaal was goed gevuld.

De avond van het dorpsteam in Amicitia is bedoeld om mensen te informeren over diverse zaken die hun leefomgeving betreffen, laagdrempelig in contact te komen met mensen van de gemeente, maar ook om weer eens gezellig bij te kletsen met allerlei mensen uit de buurt.

Toekomstige bouwplannen

Dagvoorzitter René Groenendijk gaf een inleiding waarin hij, voor degenen die dat nog niet wisten, vertelde wat een Dorpsteam nou eigenlijk is en wat het zoal doet. Ook gaf hij een korte terugblik op de acties van het Dorpsteam in het afgelopen jaar. Daarna stelde de nieuwe wijkwethouder, Robin Kersbergen, zich voor.

Namens de gemeente gaven Ron van Oostrum en Rudi Hoogerland vervolgens een presentatie over de toekomstige bouwplannen in Reeuwijk-Dorp bij de locaties St. Catharina/achter de boerderij en het Action terrein/Baars/Timpaan.

Buurtsuper

Na de pauze werd er een wervend filmpje getoond over buurtsuper Dorp66 in Polsbroek. Deze buurtsuper, gerund door vrijwilligers, bestaat inmiddels zes jaar. Drie vrijwilligers, Gerrie Cluistra, Bea Kok en Jan Noordzij, vertelden gepassioneerd en met veel humor hoe ze deze buurtsuper hebben opgezet. 

Het was een interessante presentatie, zeker gezien het feit dat 91 procent van de mensen die waren geënquêteerd voor de Dorpsvisie, aangaven een winkel in het dorp te missen. Één ding werd uit het verhaal al snel duidelijk: een buurtsuper in Reeuwijk-Dorp is alleen mogelijk met veel vrijwilligers. Mensen die interesse hebben of meer informatie hierover willen hebben, kunnen een mailtje sturen naar info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl.

Discussietafels

Na afloop van de presentaties kon men naar vier discussietafels: tafel bouwplannen en tafel buurtsuper waren beiden voor vragen naar aanleiding van de presentaties, tafel groenvoorziening voor vragen over het beleid van de gemeente en tafel energiecoaches voor tips om je huis energiezuiniger te maken. 

Vooral tafel bouwplannen werd druk bezocht. De bouwplannen riepen de nodige vragen op en dat gaf de nodige en soms pittige discussies. Rond 22.00 uur werd de avond afgesloten en ging iedereen gezellig aan de borrel.

Informatie 

Op de website van het Dorpsteam (www.dorpenwijk.nl/reeuwijk-dorp) komt informatie over de energiecoaches, zodat mensen die niet op de bijeenkomst zijn geweest of niet in de gelegenheid waren bij de discussietafel langs te gaan, toch met hen in contact kunnen komen. 

Voor wie het filmpje over buurtsuper Dorp66 heeft gemist, maar het wel graag wil zien: deze wordt ook op de website van het Dorpsteam geplaatst.

Advertentie

Categorieën