Sinterklaas is er echt!
Sinterklaas is er echt! Foto: Lisanne van Uunen

Met de wind door de bomen is Sint aangekomen

Algemeen

BODEGRAVEN - Het weer was Sinterklaas in Bodegraven dit jaar met de intocht niet zo goed gezind. Zijn aankomst aan de kade in het centrum van Bodegraven was helaas bijzonder nat. Afgelopen zaterdag op Broekvelden was het iets droger en gelukkig kon Sint de dag overdekt afsluiten in Rijnhoek Plaza. Voor de kinderen groot en klein was de regen geen barrière. Bewapend met paraplu’s en zakjes voor de pepernoten verwelkomden zij Sint en Piet luid zingend en dansend.

door Lisanne van Uunen

Waar de boot vorig jaar door een storing van de brug wat verlaat was, liet Sint dit jaar niet lang op zich wachten. En met al die regen was het natuurlijk voor de wachtende kinderen aan de kant helemaal niet erg dat de Sint er een beetje de vaart in had. De Pieten lieten in niets merkten dat zij last hadden van het weer, zij hosten en dansten op de boot en deelden vrolijk snoepgoed uit aan de kinderen langs de route naar het Raadhuisplein. Nu zijn Pieten natuurlijk wel wat gewend op die natte daken, die dragen vast standaard thermo-ondergoed.

Op het plein werd er door de menigte flink gedanst met de Forza-danspieten en heette de burgemeester Sint welkom in onze gemeente. Veel kindjes gingen op de foto met hun favoriete Piet of met Sint zelf. In de grote rode brievenbus werden veel mooi gekleurde tekeningen ingeleverd en om op te warmen was er gratis chocomelk voor de bezoekers.

Broekvelden danst erop los

Sint brengt natuurlijk ook elk jaar een bezoek aan Broekvelden, waar hij meedeinde bij het optreden van de Talentklas van Studio Forza. Met pepernoten in hun zak of capuchons zong het publiek Sint luidkeels toe en werd de pietenpolonaise ingezet. Ook hier werden heel wat selfies gemaakt met Sint en de Pieten en - als dat toch iets te spannend was - was een boks of high-five natuurlijk ook prima. De winkeliers werden door Sint en de Pieten verrast met een bezoekje in de winkel. Zo kregen zij ook nog wat mee van het Sintfeest in hun winkelcentrum.

Cadeaus voor de mooiste kleurplaten

Afgelopen weekend werden de zeven winnaars van de tekenwedstrijd in het zonnetje gezet in winkelcentrum Rijnhoek Plaza. Stuk voor stuk werden de creatieve kunstenaars naar voren geroepen, waar Sint hen complimenteerde met de tekentalenten. Piet hielp vervolgens met het uitpakken van de cadeaus. Vervolgens werd met alle kinderen de polonaise gelopen en er was volop strooigoed. Zo vertrokken alle hulppietjes met een glimlach naar huis.

Gelukkig is Sinterklaas weer in het land en heeft hij door toedoen van vele hulpsinterklazen de staf niet in de wilgen gehangen. Het aftellen naar het heerlijk avond kan weer beginnen.

‘Nu zijn Pieten natuurlijk wel wat gewend op die natte daken, die dragen vast standaard thermo-ondergoed’

De Pieten hebben er ook zin in.
Daar is de boot!

Advertentie

Categorieën