Ondertekening door wethouder Dirk-Jan Knol (l) en Bob Könst (r).
Ondertekening door wethouder Dirk-Jan Knol (l) en Bob Könst (r). Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nieuwe woningen in de maak in Nieuwerbrug

Algemeen

NIEUWERBRUG - De gemeente en Van Wengerden & Visser BV zijn vorige week een overeenkomst aangegaan voor de ontwikkeling en bouw van elf woningen op het noordelijk deel van De Wijde Wiericke in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Wethouder Dirk-Jan Knol en Bob Könst, directeur
van Van Wengerden & Visser, tekenden een koop- en realisatieovereenkomst. Dat is de eerste stap, waarna de plannen verder worden uitgewerkt. Namens het college van B en W zegt wethouder Knol hier erg blij mee te zijn.

“Ook dit project helpt weer mee om te kunnen voldoen aan de grote behoefte en vraag naar huizen in onze gemeente. Hiermee komen we ook tegemoet aan de speciale wens vanuit Nieuwerbrug om wat goedkopere woningen te realiseren. En ik vind het heel fijn dat we met dit plan uitvoering kunnen geven aan de destijds afgesloten overeenkomst met de familie Francken.” Begin 2020 heeft de gemeente namelijk een overeenkomst gesloten met de familie Francken en de locatie van de oude metaalfabriek opgekocht. De familie Francken heeft een stuk grond aangekocht in het noordelijk deel van het project De Wijde Wiericke, dat zij vervolgens hebben verkocht aan ontwikkelaar Van Wengerden & Visser. In de afgelopen periode hebben gemeente en ontwikkelaar een gezamenlijk een plan uitgewerkt.

De Tolgaarder

Projectontwikkelaar Bob Könst van Van Wengerden & Visser BV vertelt: “Na het positieve en succesvolle plandeel ‘Op de Wijde’ in De Wijde Wiericke zijn we blij om weer aan de slag te kunnen in Nieuwerbrug. We gaan ook nu weer een passende invulling geven aan deze (bouw)locatie. Het project vraagt natuurlijk ook om een pakkende projectnaam. Die hebben we gevonden in: ‘De Tolgaarder’.” 

In De Tolgaarder komen woningen die geschikt zijn voor een grote doelgroep, namelijk drie tussenwoningen betaalbare koop, twee tussenwoningen middeldure huur, twee tussenwoningen vrije sector middeldure koop en vier hoekwoningen vrije sector dure koop.

Belangstelling?

Planning is dat de woningen in maart 2024 in de verkoop gaan. Heeft u interesse in een van deze woningen, neemt u dan alvast contact op met De Koning makelaars via 0348-488005. Wilt u zich als belangstellende aanmelden voor het plan, laat dan uw gegevens achter op de projectpagina van De Tolgaarder. Die vindt u op www.dekoningnieuwbouw.nl.

Advertentie

Categorieën