De zingende ladies van koor Fabulous!
De zingende ladies van koor Fabulous! Foto: Fabulous!

2e editie Korenfestival ‘Zang vanuit het Groene Hart’

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Na het succes van vorig jaar organiseert het Evertshuis op zaterdag 16 maart de tweede editie van het Korenfestival ‘Zang vanuit het Groene Hart’ met 16 koren uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Zwammerdam, Harmelen, Waddinxveen, Woerden en Alphen aan den Rijn. Het aanbod is zeer gevarieerd: van religieus en klassiek, tot shanty en pop, volksliederen, rock, jongeren- en zelfs een samengesteld kinderkoor.

Zingen is één van de grootste hobby’s in Nederland. Zo’n 550 liefhebbers van alle deelnemende koren treden op. Er zijn deze keer maar liefst drie locaties, namelijk de theaterzaal, foyer van het Evertshuis en in ’t Centrum gebouw bij de Willemstraat. Elk koor geeft twee maal een optreden van 20 minuten.

Slotmanifestatie

Voor het eerst is er ook een samengesteld koor van verschillende basisscholen uit Bodegraven-Reeuwijk: het Groot Basisscholen Kinderkoor. Aan het einde van de dag geven deze 20 kinderen een bijzonder optreden en zingen drie liedjes. Daarna volgt een unieke gebeurtenis, honderden koorleden zingen met elkaar het nummer ‘Als wij niets doen’ uit Soldaat van Oranje en de dag wordt afgesloten met het bekende nummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy. Deze slotmanifestatie, waar alle koorleden samen zingen met het publiek, is onder leiding van dirigent Monique van den Hoogen. De toegang voor bezoekers is gratis.

Koren 2024

De Boreftse Zangers (Bodegraven), Jongerenkoor Sint Willibrordus (Bodegraven), Middenkoor Alegría (Bodegraven), Koor Fabulous! (Bodegraven), Amici del Canto (Bodegraven), Bodegraafs Vocaal Ensemble(Bodegraven), Gouds Getij (Gouda), Kinderkoor de Cantarellen (Reeuwijk), Vocalgroup L.S.I.A. (Woerden), Mannenkoor Gouda’s Liedertafel (Gouda), Ontspanningskoor Vivace (Reeuwijk), Popkoor Vocalize (Alphen aan den Rijn), Zanggroep Rhythm and Friends (Harmelen), Rock Vocals (Waddinxveen), Vivit Zwammerdam (Zwammerdam) en Revival (Bodegraven).

De koren treden op van 10.30 tot 16.00 uur. Het Basisscholen koor en de slotmanifestatie staat om 16.15 tot 16.45 op het programma. Voor meer informatie zie www.evertshuis.nl/korenfestival-2024.

Advertentie

Categorieën