Logo kobr.nl
Foto: Saskia de Wit

Gastvrij ontvangen tijdens Open Monumentendag

  Cultuur

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Ook in onze gemeente waren afgelopen zaterdag verschillende monumenten opengesteld tijdens Open Monumentendag. Dit jaar konden bezoekers bij zeventien deelnemers langs om een activiteit of een rondleiding bij te wonen.

Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om hun gemeente nog beter te leren kennen. Zo hield de Vlijt en Phoenix in Bodegraven open huis en werd Boerderij Buitenland in Nieuwerbrug gretig bezocht. Op Vredehof hoorden bezoekers verhalen over de 100-jarige geschiedenis van deze begraafplaats.

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel opende Open Monumentendag in het Streekmuseum Reeuwijk. “Deze jaarlijkse dag geeft de gelegenheid om een kijkje te nemen in de prachtige gebouwen die onze gemeente rijk is,” vertelt hij. “Dit jaar ziet het er vanwege de coronamaatregelen iets anders uit dan we vooraf hadden bedacht, maar het is fijn dat er toch allerlei activiteiten mogelijk worden gemaakt. Namens het comité Open Monumentendag Bodegraven-Reeuwijk wil ik alle deelnemers hartelijk danken voor hun gastvrijheid en inzet!”

Beeld: Saskia de Wit

Meer berichten