Een elektrische boot vaart langs een polder met windmolens.
Een elektrische boot vaart langs een polder met windmolens. Foto: Envato Elements

4.000 euro om jouw boot elektrisch te maken

Duurzaam

PROVINCIE - Particuliere booteigenaren die hun boot ombouwen naar een volledig elektrische motor, kunnen vanaf 16 november tot maximaal 4.000 euro subsidie ontvangen van de provincie Zuid-Holland.

Recreanten genieten volop van de Zuid-Hollandse wateren. Een belangrijke vorm van waterrecreatie is de pleziervaart. Veel van deze bootjes zijn nog voorzien van een fossiele verbrandingsmotor. Dit gaat ten koste van de lucht- en waterkwaliteit. Door over te stappen naar elektrisch varen vermindert de CO2-uitstoot. Dit komt de lucht- en waterkwaliteit ten goede en zorgt bovendien voor minder geluidshinder op het water.

Gedeputeerde Anne Koning van Recreatie, Toerisme en Sport: “Zuid-Holland is een heerlijke provincie om te ontspannen in, om en op het water. We hopen dat deze subsidieregeling helpt dat zo te houden en booteigenaren net dat duwtje in de duurzame richting geeft.”

Bouwen aan een laadpalennetwerk

De provincie Zuid-Holland werkt ook aan een dekkend laadpalennetwerk om elektrische recreatie mogelijk te maken. Zo worden er de komende tijd onder andere in Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop meerdere laadpalen geplaatst. Gedeputeerde Jeannette Baljeu van Water: “Op allerlei terreinen hebben we met elkaar stappen te zetten in de transitie naar zero-emissie. Ook de recreatievaart mag daarin niet achterblijven. Laten we met zijn allen de stap zetten naar groene waterrecreatie.”

Kijk of je in aanmerking komt voor de subsidie op www.duurzamewaterrecreatie.nl/zuid-holland.

Advertentie

Categorieën