Logo kobr.nl
Vrijwilligers Senioren Soos, v.l.n.r. Esmée Hensen, Ton Randhuizen, Jenneke Roza Poulerola, Willeke van Bourgonje, Cocky Kooij en Sandy Zwaan.
Vrijwilligers Senioren Soos, v.l.n.r. Esmée Hensen, Ton Randhuizen, Jenneke Roza Poulerola, Willeke van Bourgonje, Cocky Kooij en Sandy Zwaan. (Foto: )

De jeugd van vroeger ontmoet elkaar bij de Senioren Soos

  Human Interest

BODEGRAVEN - Woensdag 5 februari is de feestelijke aftrap van de Senioren Soos. Vanaf 10.00 uur zijn alle Bodegraafse senioren welkom in het Huis van Alles in Bodegraven. U wordt warm welkom geheten door een gemotiveerde groep vrijwilligers. Samen met u willen zij iedere woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur een paar gezellige uren doorbrengen.

'Soos' is afgeleid van het woord 'sociëteit'. Een sociëteit is een besloten gezelligheidsvereniging en dat is precies wat de vrijwilligers voor ogen hebben: iedere woensdag een paar uur een gezellig samenzijn, andere senioren ontmoeten, samen iets leuks doen en samen lunchen om daarna met een goed gevoel weer naar huis gaan.

Vrijwilligers

De Senioren Soos is een initiatief van een groep Bodegravers die zich betrokken voelt bij de oudere inwoners van onze gemeente. Zoals een vrijwilliger zegt: "Ik wil graag iets betekenen voor de ander, een behoefte invullen." Senioren kunnen elkaar bij de Soos ontmoeten en onder het genot van een kop koffie en een hapje samen een paar ontspannen uurtjes doorbrengen. De vrijwilligers bieden hier hun hulp voor aan: "Mensen mogen hier gewoon zichzelf zijn. Iedereen is hier gelijk."

Een van de vrijwilligers verwoordt de reden om zich in te zetten voor de Senioren Soos als volgt: "Het is fijn om wat voor een ander te kunnen doen. Ik heb een hele drukke baan en wil mijn energie liever niet alleen aan werk besteden. Toen ik de oproep van SAM zag, twijfelde ik geen moment: ik help de Senioren Soos op te zetten. Dan maak ik het leven van degene(n) die ik help een stukje beter. Nu sta ik eens niet op de eerste plaats, maar de ander. Dat voelt goed, erg goed."

Sfeer proeven

Tijdens een Senioren Soos ontvangen de vrijwilligers u met een glimlach, een welgemeend 'goedemorgen' en een verse kop koffie. Esmée, sociaal makelaar bij SAM: "Samen met de andere bezoekers starten we aan de koffietafel met een praatje en een krantje. Om 11.00 uur start er een activiteit. Een activiteit kan een spelletje zijn of een wandeling, iets bakken, iets lekkers klaarmaken voor de lunch of iets met muziek of bewegen. U kunt zelf uw wensen voor een activiteit kenbaar maken, maar alleen aanwezig zijn, mag natuurlijk ook."

Rond de klok van 12.00 uur helpt iedereen mee met het dekken van de tafel en wordt er gezamenlijk geluncht. Na afloop hiervan ruimen we samen de boel weer op en keert u weer huiswaarts om circa 14.00 uur. U bent woensdag 5 februari van harte welkom tijdens de eerste bijeenkomst van de Senioren Soos. De vrijwilligers zijn dan allen aanwezig om u te ontvangen. Uw aanwezigheid verplicht u verder tot niets. Esmée: "Uw komst naar de Senioren Soos kost u geen lidmaatschap. We vragen een vrijwillige bijdrage voor koffie, thee èn lunch van 5 euro."

Informatie

Heeft u vragen, bijvoorbeeld met betrekking tot vervoer. Met al uw vragen kunt u terecht bij Esmée Hensen (coördinator, sociaal makelaar SAM). Zij is bereikbaar tijdens kantooruren op maandag, dinsdag en donderdag: 06-47565448 of e.hensen@samwelzijn.nl.

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Meer berichten