Logo kobr.nl
16 nieuwe kinderboeken voor jeugdbibliotheek in Reeuwijk.
16 nieuwe kinderboeken voor jeugdbibliotheek in Reeuwijk. (Foto: Loes Kamer)

Reeuwijkse bieb blij met extra kinderboeken

  Human Interest

REEUWIJK – Onlangs is de collectie van de jeugdbibliotheek van Reeuwijk, thans nog gevestigd in multifunctionele accommodatie (MFA) De Oude Tol, waar ook de beide basisscholen gevestigd zijn, verrijkt met 16 nieuwe kinderboeken. Deze boeken zijn gedoneerd door de Stichting Vrienden van Bibliotheek De Groene Venen-Reeuwijk, een fonds ter ondersteuning van de bibliotheek in Reeuwijk.

Erlandine Heering, reeds vele jaren als vrijwilliger verbonden aan de bibliotheek van Reeuwijk en sinds enkele jaren ook bestuurslid van de Stichting, vertelt enthousiast over deze uitbreiding van de collectie. "De Stichting heeft ten doel de openbare bibliotheek in Reeuwijk te ondersteunen en heeft een bestuur bestaande uit vijf personen, waarvan er twee ook als vrijwilliger verbonden zijn aan de vestiging in de Van Staverenstraat. Daarnaast ben ik ook werkzaam in de jeugdbibliotheek, naast andere vrijwilligers. Andere bestuursleden zijn verbonden aan de Grote Letterbibliotheek in Ravenhorst, ten behoeve van senioren, die daarnaast gerund wordt door enkele bewoners. Op deze wijze houdt de Stichting direct contact met de doelgroepen waar de Stichting speciale aandacht voor heeft, jeugd en senioren, en heeft zij beter inzicht in waar het meest behoefte aan is. Dat is altijd ons uitgangspunt geweest, om extra ondersteuning te bieden daar waar het het hardste nodig is. De roep om extra kinderboeken heeft ons in november 2019 bereikt en wij zijn blij en trots deze extra ondersteuning hiermee te kunnen realiseren." Anne-Marieke Kromwijk, teamleider Bodegraven-Reeuwijk van Bibliotheek De Groene Venen, vult aan: "Deze extra impuls van de jeugdbibliotheek, waarmee een bedrag van 250 euro gemoeid is, betreft de meest gelezen titels, die eigenlijk permanent uitgeleend zijn. Op deze wijze komen de populairste boeken beschikbaar aan een groter aantal kinderen. Wij zijn hier heel erg blij mee."

Verhuizing

Vorige week werd bekend gemaakt dat de jeugdbibliotheek medio mei terug gaat verhuizen naar de Van Staverenstraat en weer samengevoegd wordt met de collectie voor volwassenen, alweer enige tijd ondergebracht in het Huis van Alles. Erlandine: "Hiermee gaat een grote wens van ons in vervulling, vooral omdat de jeugdbibliotheek zodoende weer beschikbaar komt aan een groter aantal kinderen, ouders en kinderen samen boeken uit kunnen zoeken op dezelfde locatie en de openingstijden veel ruimer zijn. Vorige week is alles in een stroomversnelling gekomen en zowel vrijwilligers als de Stichting zijn erg verheugd over dit besluit."

De Stichting Vrienden van de Bibliotheek kijkt of er ondersteuning geboden kan worden aan de verhuizing. "We blijven ons inzetten voor deze speciale doelgroep en willen het lezen voor de jeugd aantrekkelijker maken. Recent is weer gebleken dat leesbevordering onder kinderen hard nodig is!"

Tekst en beeld: Loes Kamer

Meer berichten