Logo kobr.nl
Ds. Arnout Francke tijdens een van zijn online kerkdiensten.
Ds. Arnout Francke tijdens een van zijn online kerkdiensten.

'Het is raar om in de camera te preken'

  Human Interest

BODEGRAVEN - Sinds maart was het ook voor leden en gasten van de Ichthuskerk Bodegraven niet mogelijk om zondags in de kerk samen te komen. Vanaf zondag 5 juli vinden de eerste fysieke diensten weer plaats, met inachtneming van de coronamaatregelen.


Er werd in de afgelopen maanden samenwerking gezocht met de predikanten van de Ichthuskerk (Scheveningen), Morgensterkerk (Rijswijk) en de Fransekerk (Voorburg). Zij maakten afspraken over de onderwerpen waarover op de zondag zou worden gepreekt. Met de hulp van veel vrijwilligers werden videokerkdiensten opgenomen en zondags uitgezonden. Ds. Arnout Francke: “De samenwerking met de collega’s uit Den Haag was top. We hebben prachtige video-uitzendingen kunnen maken. Maar het is wel raar om in de camera te preken.”


Uitkijken

De Ichthuskerk in Bodegraven is een open en gastvrije gemeente waarin iedereen welkom is. Door de verruiming van de regels worden vanaf zondag 5 juli weer iedere zondag om 9.30 uur kerkdiensten gehouden in het kerkgebouw aan de Stationsweg 17 te Bodegraven. Hiervoor is de kerkzaal aangepast aan de 1,5 meter-regel en worden de kerkleden per wijk uitgenodigd voor de dienst.

Zondag 5 juli leidt ds. Arnout Francke de dienst. Hij kijkt er naar uit. “Ik ben blij dat we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten. Ons technische team heeft een prachtige camera in de kerk gemonteerd, zodat thuisblijvers de dienst optimaal kunnen meemaken. Ik hoop dat we de afstand tussen in de kerk aanwezig zijn en thuis meekijken zo klein mogelijk kunnen houden.”


Kom langs

Voor de veiligheid van de aanwezigen worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Iedereen zonder gezondheidsklachten is van harte welkom. Er worden voldoende plaatsen vrijgehouden voor gasten. Aarzel dus niet om te komen. Van te voren aanmelden is wel fijn! Dat kan via gasten@bodegraven.gkv.nl of per telefoon: 06-17574424. Er is ook (beperkte) crèche. Te laat om aan te melden? Aarzel dan niet. Kom gewoon.

Bent u niet in staat om te komen, maar wilt u er zondags wel bij zijn? Volg de diensten dan op www.bodegraven.gkv.nl. Ook is de dienst op de website en app van www.kerkdienstgemist.nl te zien, te horen en eventueel later terug te kijken.

Meer berichten