Logo kobr.nl
Kim de Vor met Christa Belt.
Kim de Vor met Christa Belt. (Foto: )

‘Nu we dit overleefd hebben, is niets meer te gek’

  Human Interest

BODEGRAVEN - Sportscholen horen bij de laatste bedrijven die hun activiteiten weer konden oppakken. Per 1 juli mocht ook Green Health Center in Bodegraven weer binnensport aanbieden, maar dat betekent niet dat de eigenaren afgelopen maanden hebben stilgezeten. Mede-eigenaar Kim de Vor: “We zijn direct aan de slag gegaan met wat we wél konden doen.”

Begin maart ging Kim de Vor, mede-eigenaar van Green Heath Center, met zwangerschapsverlof. Een week later ging ook de rest van het bedrijf ‘met verlof’. “Het was een stressvolle tijd,” vertelt Kim, “maar het heeft ons als bedrijf en als team sterker gemaakt. Nu we dit overleefd hebben, is niets meer te gek.”

Dankbaar voor trouw
Al snel pakte Green Health Center de handschoen op waarmee corona het bedrijf in het gezicht had geslagen. “We investeerden in filmapparatuur en begonnen met livestreams op vaste tijden op YouTube, Facebook en Vimeo. Zo konden onze leden thuis de lessen volgen die we normaal hier doen. Daarnaast maakten we elke dag een home-workout, zodat ze hun fitheid konden behouden.”

De sportschool deed zijn best het contact met de leden levend te houden en hun iets te bieden om lid te blijven. “We zijn onwijs dankbaar dat het grootste gedeelte dan ook heel trouw is gebleven. We kunnen blijven hangen in de leden die we zijn kwijt geraakt, maar het zijn juist de blijvers die onze aandacht verdienen.”

Uit de comfortzone
Half mei mocht er ook weer buiten gesport worden en dus startten Kim en haar collega’s met buitenlessen. “Elke ochtend sleepten we alle apparaten naar buiten en elke avond weer naar binnen. We hebben tenten gehuurd, zodat mensen ook bij slecht weer droog konden sporten, en onze trainers verzonnen allerlei originele manieren om binnenoefeningen toch buiten te doen.”

Al die moeite wierp zijn vruchten af. Veel leden die eerder alleen zelfstandig sportten, maakten nu gretig gebruik van de lessen. “De huur van de tenten is duur, maar het levert ook veel enthousiasme op,” vertelt Kim. “Dat is het lichtpuntje van deze periode. Corona heeft ons uit onze comfortzone getrokken en dat heeft een hoop creatieve energie losgemaakt.”

Nieuwe start
Volgens het ‘coronaspoorboekje’ zouden sportscholen pas op 1 september weer open gaan. Toch was Green Health Center al op 1 juni startklaar voor het geval dat het toch vervroegd open mocht. “Toen we 1 juli echt open mochten, waren we dubbel klaar.”

De sportschool is heringericht, zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden, en alle deuren en ramen staan open voor de ventilatie. Er is een reserveringssysteem geïntroduceerd om controle te houden op het aantal aanwezigen en om eventuele track & trace te ondersteunen. Bij de ingang krijgen leden een eigen flesje desinfectiemiddel, waarmee ze hun apparaten schoonmaken na het sporten. “Het is grappig om te zien dat er nu twee soorten mensen binnenkomen: zij die er alles aan hebben gedaan om fit te blijven en zij die de sportschool nodig hadden als stok achter de deur,” glimlacht Kim.

In de tussentijd
Ze kijkt de volgende maanden met spanning tegemoet. “De vrees dat we straks toch weer dicht moeten is zeker nog aanwezig, maar in de tussentijd proberen we gewoon zo veilig mogelijk te sporten. En al die nieuwe dingen uitproberen, dat is stiekem heel leuk!”

Tekst: Key Tengeler

kader

Meer berichten