'Ik moest hard werken om een goede boterham te verdienen'

Zakelijk

BODEGRAVEN - Cor Verweij Transport uit Bodegraven viert op 1 augustus haar 25-jarig bestaan. Cor Verweij werkte in eerste instantie als chauffeur bij de firma Zeeman in Alphen aan den Rijn. Hij vond dat werk erg leuk, haalde in 15 maanden tijd zijn vakdiploma’s voor het beroepsgoederenvervoer en besloot in 1995 voor zichzelf te beginnen.

Cor ging van start met het vervoeren van containers naar en van de haven van Rotterdam. Hij heeft hiervan zijn specialiteit gemaakt. Cor zit zelf al lang niet meer achter het stuur. Samen met zijn vrouw runt hij zijn bedrijf nu vanuit huis.

Cor Verweij Transport werkt vooral voor bedrijven in de regio’s Rotterdam en Amsterdam en had op hoogtijdagen 5 chauffeurs in dienst. Cor: “De eerste jaren vielen niet mee, ik moest hard werken om een goede boterham te verdienen. Vroeg op, soms ging ik weleens om 3 uur ’s nachts de deur uit en kwam ik ’s avonds om 8 uur pas weer binnen. Tegenwoordig mag dat ook niet meer. De kinderen zagen hun vader soms amper. Op een gegeven moment kreeg ik zelf opdrachten van klanten en dat was een stuk lucratiever.”

Aan de stekker leggen
In de vijfentwintig jaar dat Cor Verweij Transport bestaat is er veel veranderd in de transportwereld. Cor: "Toen ik begon had je nog lange wachttijden bij de balies in de terminals. Chauffeurs moesten er een nummertje trekken en wachten tot ze aan de beurt waren. Tegenwoordig is via de computer alles geautomatiseerd en zijn er meer carriers dus alles is beter gepland. Een ander groot verschil met vroeger betreft de auto’s. Vroeger kon je zelf nog weleens iets repareren maar daar is geen beginnen meer aan. De auto’s zijn tegenwoordig een grote computer. Als er iets aan de hand is worden auto’s in de garage aan de stekker gelegd om de foutmelding uit te lezen.

Jubileum in coronatijd
Cor is erg trots op alles wat hij in 25 jaar heeft bereikt en heeft er veel mooie herinneringen aan. Zoals voor zoveel bedrijven heeft de huidige coronacrisis ook invloed op zijn omzet én op de viering van zijn jubileum. Cor: “Ik wilde eigenlijk een rondvaart met buffet door de haven van Rotterdam organiseren maar ja, dat is nu wat lastig te regelen. Ook is een feest geven met iedereen op 1,5 meter afstand niet zo heel gezellig. Ik heb in ieder geval alvast een kleinigheid laten maken die ik ga uitdelen bij klanten. Maar, ik ga 1 augustus in ieder geval wel uit eten met de chauffeurs die nu voor ons rijden. Dat mag nu in ieder geval wel!”

Tekst en beeld: Ans van Heck