Logo kobr.nl

Meepraten over Raadhuisweg/Zoutmansweg

  Politiek

REEUWIJK - Dinsdag 22 september en vrijdag 25 september organiseert de gemeente een inloopavond over de plannen voor de herinrichting van de Raadhuisweg/Zoutmansweg in Reeuwijk. U bent hierbij van harte uitgenodigd. U kunt de plannen ook digitaal inzien en uw vragen en opmerkingen laten horen.

Voorlopig ontwerp

Om van de Raadhuisweg/Zoutmansweg een dorpse weg te maken met een lagere snelheid, stimuleert de gemeente het doorgaand verkeer om van de randweg gebruik te maken. Daarnaast krijgen fietsers volop de ruimte. Het college van burgemeester en wethouders heeft bij de herinrichting van de Raadhuisweg/Zoutmansweg gekozen voor een (voorlopig) ontwerp met een doorfietsroute. Dat betekent dat de mogelijkheid van fietsen op het pad gehandhaafd blijft maar dat fietsers ook op de weg de ruimte krijgen om veilig te fietsen. De stukken op basis waarvan het college een besluit heeft genomen, liggen tot en met half oktober ter inzage. U kunt hierover vragen stellen.

Inloopavonden

Bij de inloopavonden ziet u op schetsen en sfeerimpressies hoe de vernieuwde Raadhuisweg/Zoutmansweg eruit komt te zien. De gemeente legt u uit waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt en u kunt vragen stellen. Daarnaast kunt u meedenken over het type lichtmasten, het soort beplanting en over de locaties van parkeervakken. U kunt op basis van meerkeuze voor de eerste twee onderdelen uw voorkeur uitspreken.

De inloopavonden vinden plaats in zalencentrum De Brug, Dunantlaan 1 in Reeuwijk. I.v.m. corona dient u zich van tevoren aanmelden voor een tijdsblok, waarbij steeds ruimte is voor maximaal 20 personen:

• dinsdag 22 september, 21.00 tot 22.00 uur
• vrijdag 25 september, 20.00 tot 21.00 uur
• vrijdag 25 september, 21.00 tot 22.00 uur

Ondernemers melden zich aan voor het tijdsblok op dinsdag 22 september tussen 20 en 21 uur, via een e-mail naar info@bodegraven-reeuwijk.nl.

Online mogelijkheden

Kunt u niet naar een inloopavond komen? Het voorlopig ontwerp is tot en met 15 oktober te bekijken in het Huis van Alles aan de Van Staverenstraat in Reeuwijk-Brug. U kunt uw vragen stellen of uw voorkeuren doorgeven aan projectleider Barbara Wortman via 0172-522522 of info@bodegraven-reeuwijk.nl.

Meer berichten