Logo kobr.nl
Foto:

Voor je het weet, is het voor dieren te heet

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Met dit prachtige weer gaat iedereen er graag op uit, met huisdieren. Maar krijgen mens en dier het niet te warm?

Niet alleen in een voertuig wordt het snel te warm, ook buiten kunnen dieren snel last krijgen van de warmte. Dieren hebben tijdens de warme dagen vooral behoefte aan een koele ondergrond, een schaduwplek en een bak vers water. Mensen die hun hond willen uitlaten, worden geadviseerd dit niet te doen tussen 12.00 en 18.00 uur.

Omdat wij met schoenen lopen, vergeten we alleen dat het asfalt of zand voor onze viervoeters soms te heet is. Het asfalt kan bij een temperatuur van 25 graden in de volle zon opwarmen tot 50 graden. Bij tropische temperaturen, boven de 30 graden, kan dat zelfs oplopen tot 60 graden. Dit is gevaarlijk voor de poten van onze viervoeters. Honden hebben aan de onderkant van hun pootjes voetzolen. Daarmee koelen honden hun lichaam. Dat is gewone huid. Als dat in aanraking komt met een temperatuur van boven de vijftig graden, kunnen honden eerste- of tweedegraads brandwonden oplopen. Kies dus een route waar je viervoeter heerlijk door het gras kan wandelen of even lekker een duik kan nemen! Of de ondergrond te heet is, kun je zelf makkelijk testen door je hand op het asfalt te leggen: doet dit pijn, dan geldt dit ook voor de hond.

Meer berichten