Sint in Driebruggen
Sint in Driebruggen Foto: Wim de Boevère

Sint aangekomen in alle kernen in Bodegraven-Reeuwijk

Algemeen

Sinterklaas toch nog op tijd in Waarder

WAARDER - Varende kon Sint Nicolaas met zijn helpers niet meer op tijd in Waarder aankomen, maar gelukkig was daar in Nieuwerbrug de altijd behulpzame brandweer. Met hun mooie, authentieke wagen hebben zij de aankomst in Waarder kunnen regelen.

door Wim de Boevère

Het was een mooi gezicht om de felrode en prachtig glimmende wagen gevuld met de Sint en alle helpers aan te zien komen op de Máximalaan in Waarder. Daar stonden, samen met burgemeester Michiel Graus en het muziekkorps van OBK, al heel veel kinderen op de Sint te wachten. 

Gelukkig kwam alles door de hulp van de aardige brandweer weer helemaal goed en kon de burgemeester Sint Nicolaas hartelijk welkom heten. 

Met OBK voorop werd het een mooie rondgang door Waarder van de brandweerauto met Sinterklaas en de burgemeester als passagiers en een lange stoet kinderen en ouders. Het eindpunt was ook weer op de Máximalaan bij de Huiskamer van Waarder, waar iedereen naar binnen kon. Daar konden de kinderen die dat graag wilden even met Sinterklaas praten en samen met de Sint en de Pieten op de foto. Natuurlijk was er snoep en veel plezier.

Na afloop gingen Sinterklaas en de Pieten nog even bij het Nieuwe Amadeushuis naar binnen om kennis te maken, maar er was niet zo veel tijd meer over, dus werd er beloofd in de volgende week nog een keer extra langs te komen.

Bereboot en sintmobiel brachten Sint naar Reeuwijk-Brug

REEUWIJK-BRUG - Op 25 november kwam Sinterklaas aan in Reeuwijk-Brug. Met ‘De Bereboot’ voer de goedheiligman met zijn Pieten over de Reeuwijkse plassen om vervolgens aan te meren bij de Roei- en Zeilvereniging. 

Opgewacht door vele kinderen, ouders en De Pepernoten Disco-Show werd Sinterklaas van harte welkom geheten door loco-burgemeester Dirk Jan Knol. Vervolgens ging Sinterklaas met zijn Pieten in een optocht op weg naar de winkelcentra Westplein en de Miereakker.

In de middag ging het feest verder met de Pietendisco in Zalencentrum De Brug. Uiteraard konden alle kinderen met de Sint op de foto en kregen ze ook allemaal een cadeautje.

Brandweer helpt Sint uit de brand in Driebruggen

DRIEBRUGGEN - Zoals al jaren kwam de boot van Sinterklaas weer in Driebruggen aan over de Wiericke. De brug ging open en de Sint en zijn gevolg stapten aan wal aan de ‘Kielakade’, waar al een rode loper was uitgerold.

door Wim de Boevère

Sint Nicolaas werd met een hartelijk welkom ontvangen door loco-burgemeester Elly de Vries en natuurlijk een grote schare kinderen. Hierna volgde een feestelijke ontvangst door de dansgroep op het naast de brug gelegen parkeerterrein van Kiela. 

Maar er was ook een beetje paniek, want de cadeautjes waren niet meegekomen op de boot. Na een beetje rondvragen en zoeken bleek dat de Pieten deze per ongeluk op het dak hadden achtergelaten. De grote zakken waren vanaf de straat nog net bij de dakrand te zien. Het was best een gelukje dat loco-burgemeester De Vries daarvoor de brandweer kon laten komen. Die heeft met een ladder de zakken met cadeautjes van het dak kunnen halen. Zo kwam alles nog in orde en kon er, voorafgegaan door muziekvereniging OBK, over de Kerkweg naar Custwijc worden gegaan.

Eenmaal in de bovenzaal van Custwijc volgde er een groot feest met een goochelaar en buikspreker en zijn poppen. De winnaars van de eerder gehouden teken- en kleurwedstrijd werden op het podium geroepen en kregen van de Sint een leuke prijs. Natuurlijk werd ook luidkeels gezongen voor de jarige Sint. Bij het naar huis gaan was er voor alle kinderen bij de uitgang van Custwijc nog een cadeautje dat Sinterklaas voor hen uit Spanje had meegebracht.

De Bereboot bracht sint en zijn Pieten naar Reeuwijk-Brug.
Wauw, een echte Piet!
Pietendisco in Zalencentrum De Brug.
In Waarder kwamen Sint en zijn Pieten met een oude brandweerauto aan.
De brandweer moest Sint en zijn Pieten uit de brand halen en de pakjes van het dak halen.

Advertentie

Categorieën