Afbeelding

Politici aan het woord: Let een beetje op elkaar!

Column Politici aan het woord

Onze gemeente is inmiddels al enige weken in de ban van het coronavirus. De maatregelen om het virus te bestrijden zijn ingrijpend. Bijvoorbeeld ondernemers in de horeca, kappersbranche en sportscholen die de deuren tijdelijk moeten sluiten. De afgelaste examens in het onderwijs en kinderen die de lessen digitaal thuis volgen of les krijgen van hun ouders. Onze kwetsbare ouderen, die we allemaal wel hebben in onze familiekring, mogen geen bezoek ontvangen.

Toch zijn er veel positieve zaken te vermelden. Een van mijn buren heeft een briefje opgehangen bij de lift, waarin zij aangeeft een boodschapje te kunnen doen. Het lijkt wel of we wat vriendelijker naar elkaar zijn, op straat, voor zomaar even een praatje of om te vragen hoe het gaat. Het Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk is ook een mooi voorbeeld. Zij werken samen met de gemeente om de werkgelegenheid en bedrijven te behouden om onze gemeente zo goed als mogelijk deze crisis door te laten komen.

Op Facebook las ik een bericht van Asha, die samen met haar vrijwilligers van de stichting Kom mee eten alles op alles zet. Zij serveren maaltijden voor kwetsbare inwoners in onze gemeente en moeten nu de maaltijden bij de mensen thuis bezorgen.

Juist in tijden zoals deze wordt weer heel duidelijk hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Dank daarvoor, dat jij je vrije tijd stopt in het ondersteunen van mede-inwoners. In deze moeilijke tijden ben je een lichtpuntje voor anderen!

Jij en ik kunnen ook wat doen. Houd afstand en blijf zo veel als mogelijk thuis. Was regelmatig je handen. Koop je producten bij onze lokale ondernemers. En vooral: laten we doorgaan met een beetje op elkaar te letten!

Willem Zuyderduyn

Fractievoorzitter VVD

!