Logo kobr.nl
Foto:

Twee nieuwe bijenhotels in Reeuwijk

REEUWIJK-BRUG - Het initiatief 'Bodegraven-Reeuwijk Zoemt' heeft twee grote bijenhotels geplaatst in Reeuwijk-Brug aan de Nieuwdorperweg voor het Thomashuis en op de Burgemeester Lucassenlaan.

De Bijenhotels vormen nestel- en overwinteringsplaatsen voor wilde bijen en andere insecten. In tegenstelling tot de honingbij leeft de wilde bij niet in volkeren, maar alleen. Bij de hotels zijn straks dus geen grote groepen insecten te zien die in- en uitvliegen, maar in de wintermaanden kun je aan dichtgemetselde stengels zien dat er insecten in overwinteren. Overigens nog een voordeel van de wilde bij: ze steken vrijwel nooit.

Rondom de bijenhotels wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met bijvriendelijke bloemen en planten. Bovendien zet de gemeente volop in op een natuurlijk bermbeleid. Een aantal bermen in onze gemeente wordt ingezaaid met een inheems bloemenmengsel dat aantrekkelijk is voor wilde bijen. Voordat zo’n berm in volle bloei staat, is er wel een aantal jaar doelgericht onderhoud nodig. Bodegraven-Reeuwijk is een van de eerste gemeenten in Nederland die hier de laatste jaren actief op inzet, o.a. met een aangepast maai-beleid.

Bodegraven-Reeuwijk zoemt is een initiatief dat aanvankelijk is ontstaan van uit het B.I.R. in Reeuwijk-Brug, maar waarin nu samen wordt opgetrokken met de gemeente om de groenste en schoonste gemeente van Nederland te worden.

Meer berichten