Logo kobr.nl
Foto:

Fotografie is gewoon leuk!

  Human Interest

Bodegraven-Reeuwijk - Een theaterzaal vol enthousiaste kinderen en trotse ouders. Het slot van het door Rotary Bodegraven georganiseerde fotografieproject was een feestje.

Wie alle foto's uit het fotografieproject van de Rotary Young Talent Event wil bekijken, moet daar wel even goed de tijd voor nemen. Er deden maar liefst 318 leerlingen aan mee. Het resultaat is een vergelijkbaar aantal foto's. Mooie foto's, bijzondere momenten, kiekjes, zwart-wit portretten en: foto's met kikkerperspectief. Wie niet weet wat dat is, kan het elke groep 7-scholier vragen. Zij hebben het geleerd van de fotografen die bij hen op school les kwamen geven.

Anders kijken

Rob Poortvliet bracht zijn liefde voor portret fotografie over op de kinderen die hij les gaf. Danny de Vries leerde twee groepen 7, al dan niet giechelend, wat het is om een reportage te maken. Ap Quist liet 'zijn' leerlingen zoeken naar de schoonheid van iets dat niet mooi is. Een bijna filosofisch thema, maar het resultaat van de zoektocht die de kinderen ondernamen, mag er zijn. Tijdens de opening van de expositie vertelde de kinderen over wat zij leerden van Ap en zijn collega-fotografen: "Je leert anders kijken naar dingen." En laat dát nu precies zijn waar het hele project om draait.

Ook Esther Noordegraaf, Marco Hamoen en Bram Strookman wisten veel groep 7-leerlingen enthousiast te krijgen. Wie het resultaat wil bekijken, is van harte welkom in het Evertshuis. Er waren niet genoeg wanden in de foyer om al die foto's te exposeren. Daarom staan er extra panelen zodat de ruim 300 foto's toch allemaal tentoongesteld kunnen worden. Veel kinderen hebben hun foto's al gezien op de openingsavond van 10 juli. Maar ook zij komen vast nog eens een trots een kijkje nemen. Het Evertshuis is maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 9.00 uur. De expositie is te zien tot eind augustus.

Online

Geen tijd om naar het Evertshuis te gaan? Via rotaryyoungtalentevent.nl zijn alle foto's ook te bewonderen.

www.rotaryyoungtalentevent.nl

Meer berichten