Afbeelding

Groep 8 nam waardig afscheid

Human Interest

Waarder - De vijftien leerlingen van groep 8 van de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder namen vorige week, onder flinke belangstelling, met een spetterende musical afscheid van hun jarenlange vertrouwde basisschool.

In de musical 'www.weetwatjewilt.nl' werd op duidelijke wijze overgebracht wat er allemaal fout kan gaan bij ondoordacht en verkeerd gebruik van het internet en in het bijzonder het gokken en of lukraak bestellingen doen. Een berg van honderd pizza’s aan de deur krijgen, kan dan het resultaat zijn. Ook ontstaan er langs die weg gemakkelijk misverstanden met zeer boze buren tot gevolg. Gelukkig kwam alles, zoals meestal in musicals, uiteindelijk wel weer op z’n pootjes terecht, maar de boodschap was duidelijk: je kunt maar beter weten wat je wilt.

Na afloop van de musical werd een korte pauze gehouden waarin de 'afzwaaiers' zich konden ontdoen van hun musicaluitdossing en de overige aanwezigen een hapje en drankje konden nemen. Daarna werden, namens de schoolraad, door Dirma Brand enkele bemoedigende afscheidswoorden uitgesproken, waarna er door de leerlingen en leerkrachten werd gezongen. Hierna kwamen de leerlingen van groep 8 nog even aan het woord met een aantal leuke anekdotes over de leerkrachten en hoe zij in het bijzonder hun laatste schooljaar hadden ervaren, gevolgd door een afscheidsfilmpje van hun juf Angela. Deze, voor alle betrokken partijen, memorabele avond werd afgesloten met het aan elke schoolverlater overhandigen van een Bijbel, een oorkonde, een portfolio met foto, het bekende en traditionele afscheidsboek en voor elk een rode roos. Er volgde nog een toepasselijk slotlied, waarna iedereen nog even de hand kon schudden van leerkrachten en schoolleiding.

Tekst en beeld: Wim de Boevère